Huawei şirketinden işletim sistemi hamlesi

Huawei şirketi, Watch ile birlikte Watch 2 isimli 2 tane akıllı saatinde Google şirketinin Wear OS'unu kullanıyor olmasına karşın yeni akıllı saatleri için bu planı değiştirmeyi planlamakta olabilir.

Huawei şirketinden işletim sistemi hamlesi


Huawei şirketi, Watch ile birlikte Watch 2 isimli 2 tane akıllı saatinde Google şirketinin Wear OS'unu kullanıyor olmasına karşın yeni akıllı saatleri için bu planı değiştirmeyi planlamakta olabilir. Çin'de merkezi bulunan teknoloji devi, üstünde çalışmakta olduğu yeni akıllı saatler içerisinde kendisine ait işletim sistemini kullanacak olabilir.

WinFuture tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, Huawei şirketinin üstünde çalışmakta olduğu ve Lite OS işletim sistemiyle donattığı 2 tane yeni akıllı saat bulunmakta. Bu saatlerden bir tanesinin ismi Watch GT Active, ötekisinin adı da Watch GT Elegant şeklinde ortaya çıkmış durumda. 

WinFuture,  Watch GT Active isimli ürünün  249 euro  tutarından(1.522 Türk Lirası), Watch GT Elegant modelinin de 229 euro tutarından (1.400 Türk Lirası) olacağını ifade etti. Şu anda piyasada satışta bulunan Huawei Watch GT modelinin 199 euro tutarındaki (1.216 Türk lirası) fiyat etiketiyle satışa sunulmuş olduğunu düşünecek olursak, yeni modeller içerisindeki bu fiyat arttırılmasının tatmin eden özelliklerle donatılmış olması konusunda bir beklenti var.

Wear OS'un zaman içerisinde tercihlerin dışında bırakılmasının nedeni, kullanıcıların performansla birlikte pil sorunlarına halen bir çözüm üretilememiş olması şeklinde tahmin ediliyor. Google şirketinin elbette ki bu problemleri çözeceği öngörülüyor fakat Huawei şirketi gibi çok büyük bir markanın kendisine ait işletim sistemini tercih etmesi fazlasıyla mantıklı bir hamle.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.