Antalya ilindeki mavi bayrağa sahip plajların sayısı artıyor

Dünya üzerindeki en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi haline gelen Antalya ili içerisinde ''mavi bayraklı'' plajların sayısı 203 taneye kadar yükseldi.

Antalya ilindeki mavi bayrağa sahip plajların sayısı artıyor


Dünya üzerindeki en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi haline gelen Antalya ili içerisinde ''mavi bayraklı'' plajların sayısı 203 taneye kadar yükseldi.


Kentin tamamında, Türkiye ile birlikte dünya üzerinde liderliği bırakmamakta olan Antalya ilindeki mavi bayraklı plajların sayısı her geçtiğimiz gün artış gösteriyor. Muratpaşa ilçesinde yer alan Konserve koyu üzerindeki bir tane plaj, 2019 ila 2020 sezonu içerisinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonu ile yürütülmekte olan program dahilinde mavi bayrak alma konusunda hak kazanmış oldu. Böylelikle de Antalya ilindeki mavi bayraklı plajların sayısı 203 taneye çıktı.

Otelin Yönetim Kurulunun Başkanı görevinde bulunan Nuri Bilem, Muratpaşa Belediyesinin Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu görevinde bulunan Gürkan Yılmaz'la beraber çalışan personeller, mavi bayrağı tören ile birlikte astı.

Bilem, gazetecilere yapmış olduğu açıklama içerisinde, işletme olarak çok yoğun bir şekilde denetimlerden geçmiş olduklarını, şartları yerine getirmek ile birlikte mavi bayrağı hak etmiş olduklarını  ifade etti.

Mavi bayraklı olmanın turizm sektörü açısından çok önemli bir ölçüt olduğuna da vurgu yapan Bilem sonrasında ise; ''Uluslararası bir  öneme sahip durumda bulunan özelliğiyle birlikte de Türk turizmine çok büyük bir katkı sağlamaktadır. Denizimiz ile birlikte tesisimizin insanların sağlığına uygun durumda bulunduğu bu sene içerisinde tescillenmiş oldu. Mavi bayrak aslında, tatil programı yapmış olanların ve tur operatörlerinin aramış olduğu, dünya üzerinde de halk nezdinde en fazla tanınmakta olan ve bilinirliği bulunan bir eko-etikettir.'' ifadeleri ile konuşmuş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.