Antalya turizminde büyük bir hareketlilik

Turizm konusunda tarihindeki en iyi senesini yaşamakta bulunan Antalya ilinden yeni rekor haberleri de  gelmeyi sürdürmekte.

Antalya turizminde büyük bir hareketlilik


Turizm konusunda tarihindeki en iyi senesini yaşamakta bulunan Antalya ilinden yeni rekor haberleri de  gelmeyi sürdürmekte. İlk defa haziran ayı içerisinde kente 5 milyon tanenin daha üstünde yabancı turist gelmiş oldu. 23 Haziran 2019 tarihi itibari ile toplamdaki turist sayısı  da 5 milyon 27.073 kişiye kadar ulaşmış oldu.

Antalya Kültür ile Turizm İl Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere bakılır ise, Antalya Havalimanı ile  birlikte Gazipaşa Havalimanı olmak üzre, yalnızca havayolunu kullanarak kente gelmiş olan yabancı turistlerin sayılarında ilk kez haziran ayı içerisinde 5 milyon tane rakamına ulaşılmış oldu.

2  tane havalimanı sayesinde 1 Ocak ila  23 Haziran tarihlerinin arasında kent içerisine gelmiş olan yabancı turistlerin sayısı 5 milyon 27.073'e kadar yükselmiş oldu.

Turistler arasından 4 milyon 925.978 tanesi Antalya Havalimanı içerisine, 101.095 tanesi de Gazipaşa Havalimanı'na iniş gerçekleştirmiş oldu. Geçmiş olduğumuz seneler içerisinde haziran sonu itibari ile dahi 5 milyon tane rakamına hiç bir şekilde ulaşılamamış idi.

1 ila 23 Haziran tarihlerinin arasında mevcut durumdaki turist sayısı 1 milyon 727.280 kişi şeklinde kayıtlara geçerken, geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemine bakıldığında da %15 oranında bir artış gerçekleşti. Haziran ayı içerisinde günlük turist ortalaması da 75.000 tane oldu. Haziran ayıyla alakalı rakamının 2 milyonu aşmış olması, 6 ay içerisindeki toplamın da 5.5 milyon taneye ulaşması konusunda bir beklenti var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.