Hatası 400 Milyar Dolar'a mal olmuş durumda

Bill Gates, Paul Allen'le beraber 1975 senesi içerisinde Microsoft adlı firmayı kurduktan sonra gerçekleşmiş olan bütün gelişmeler tarih kitapları üzerindeki yerini almış durumda.

Hatası 400 Milyar Dolar'a mal olmuş durumda


Bill Gates, Paul Allen'le beraber 1975 senesi içerisinde Microsoft adlı firmayı kurduktan sonra gerçekleşmiş olan bütün gelişmeler tarih kitapları üzerindeki yerini almış durumda. Seneler içinde alınmış olan olağanüstü kararlar sonrasında ise Microsoft şirketi, bütün zamanların en değerli firmalarından bir tanesi durumuna gelmiş oldu. Villiage Global adına sahip bir firmanın gerçekleştirdiği etkinliğe misafir olarak katılan Bill Gates, halen kendisini  çok fazla rahatsız etmekte bulunan bir konunun yer aldığını da ifade etti.

''Apple şirketinden olmayan telefonların standart bir platformu'' şeklinde isimlendirmiş olduğu Android işletim sisteminin geliştirmesini Google şirketine kaptırmış olduğunu ifade eden Gates, Android işletim sisteminin Microsoft şirketi açısından çok doğal bir yazılım olabileceğinden de söz etti.

Android işletim sisteminin değerini 400 milyar dolar tutarında belirlemiş olan Gates, konuyu ise; ''fazlası ile önemli bir hususta çok kötü batırdık'' ifadeleri ile özetlemekte.

Microsoft şirketinin kaçırmış olduğu bir başka fırsat ise Windows Phone şeklinde karşımıza çıkmakta. O dönemlerde Microsoft şirketinin CEO'su görevinde bulunan Steve Ballmer, iPhone duyurulduğunda üstünde bir klavye yer almadığından dolayı bu telefon modelinin iş insanlarına hitap etmeyecek olduğunu ifade ettiğini belirtti. Ballmer sonrasında, 2007 senesi içerisinde Steve Jobs, ilk iPhone cihazını duyurduğunda ''Stratejimiz bulunuyor. Olağanüstü bir durumda Windows Mobile cihazlarımız yer alıyor'' şeklinde açıklamalar gerçekleştirmişti.

Microsoft şirketi, iPhone cihazın tasarımı üzerinde yer alan klavye eksikliğini gördüğünde Google şirketinde yer alan Andy Rubins'in ekibi ise çok hızlı bir şekilde dönüş yapıp Android işletim sistemini dokunmatik ekrana sahip telefonlar üzerinde çalışabilecek çok özel bir işletim sistemine çevirmiş oldu. Şu konuyu  da belirtmemizde bir yarar var: Ballmer, bu konuyla alakalı hatasını ilk önce 2016 senesinin Kasım ayı içerisinde itiraf etmiş oldu.

Android işletim sisteminin piyasa içerisinde %85 oranındaki bir paya sahip durumda bulunduğu bilinmekte. iOS işletim sistemi de bu sıralama içerisinde 2. sırada yer alıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.