Borcu olanlar Ziraat Bankasının açıklamasıyla sevinecek

Ziraat Bankası'nın kredi kartı borçlarını yapılandırma konusunda arayacak olduğu koşullar kesinleşti.

Borcu olanlar Ziraat Bankasının açıklamasıyla sevinecek


Ziraat Bankası'nın kredi kartı borçlarını yapılandırma konusunda arayacak olduğu koşullar kesinleşti. Birleştiren İhtiyaç Kredisi içerisinde borçların tutarı 31 Aralık 2018 tarihinini de içermekte olan kredi kartı ektresinin üstünden hesaplanacak. Azami durumdaki kredi tutarı  ise kredi kartı borcunun toplamı kadar bir limitte olacak, müşteriye ek bir ödeme gerçekleştirilmeyecek.

Sabah tarafından yapılmış olan habere bakılırsa çekilecek para ile, tüketici kredisiyle birlikte kredili mevduat hesabı borçlarının kapatılabilmesi de olanaklı olacak. Fakat bundan faydalanmayı isteyenler ise maaşlarını Ziraat Bankası'na taşımak zorunda.  Gecikme gerçekleşse bile canlı hesaplar içerisinde izlenmekte olan müşterilerden 31 Aralık 2018 tarihi itibari ile kartı borcunu yapılandırma konusunda ihtiyacı bulunanlar yararlanabilecekler.

Öteki bankalarda yer alan tüketici kredisiyle birlikte KMH borçlarını da kapatma konusunda isteği olanlar, krediden faydalanabilmek amacıyla maaş veyahut ücretini Ziraat Bankası'na aktarmış olacak. Emeklilerde öteki bankalar ile bir protokol yapılmış durumda bulunması dikkate alınıp ücret taşıması şartı da aranmıyor olacak. Farklı bankanın kredi kartları müşterinin isteklerine istinaden alakalı bankalar tarafından iptal edilmiş olacak. Sonrasında ise alakalı bankalar tarafından bildirilmiş olan borçların bakiyeleri Birleştiren İhtiyaç Kredisi kullandırılmasıyla beraber kapatılacak.


Borcun tutarı ise 31 Aralık tarihini içermekte olan kredi kartının ekstresi üstünden hesaplanıyor olacak. Bahsi geçen ekstrede yer alan toplamdaki borç tutarından bu tarihin sonrasındaki hareketlerin toplamdaki tutarı düşülüp, kullandırılabilecek  haldeki azami kredi tutarına ulaşılmış olacak. Ziraat Bankası içerisinde kredi kartı yer almayan müşteriler içinse azami olarak 4 maaş tutarında limitli  bir kredi kartı başvurusu gerçekleştirilecek. Limit Kontrol Sistemi içerisinde limit boşluğu yer alan müşterilere ise bu aşama içerisinde kart tahsisi de gerçekleştirilecek.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.