Bulgar ve Yunanlılar her ihtiyaçları için Edirne'ye geliyor

Döviz içerisinde yer alan kur farkından dolayı Edirne ili, Yunanlar ile birlikte Bulgarların akınına uğramakta.

Bulgar ve Yunanlılar her ihtiyaçları için Edirne'ye geliyor


Döviz içerisinde yer alan kur farkından dolayı Edirne ili, Yunanlar ile birlikte Bulgarların akınına uğramakta. 2018 senesi içerisinde 2.5 milyon tane Bulgar ve Yunanlıyı ağırlamış olan kent esnafı ise bu durumdan fazlasıyla memnun olurken, yabancı  durumdaki misafirler A’dan Z’ye nerdeyse bütün ihtiyaçlarını  da Edirne ilinden sağlamaktalar.


Bulgaristan ile birlikte Yunanistan'a sınır komşusu olan Edirne ili, kurda yer alan farkı avantaja çevirmek isteyen yabancı turistlerin akınına uğramakta. Özellikle  de hafta sonunda alışveriş merkezleri ile birlikte halk pazarlarıda Yunan ile Bulgar turistlerle dolup taşarken, günlük durumdaki alışverişlerin yanında artık ziyaretler konaklamalı bir duruma geldi. Türkiye içerisinde en fazla turist artışı Antalya ile İstanbul ilinin hemen sonrasında Edirne ilinde de yaşandı.

Komşu ülkelerden biri olan Yunanistan ile Bulgaristan’dan gelmiş olan ziyaretçilerin akınına uğramış durumdaki Edirne ilinde, yılbaşından önce de bir hareketlilik sürüyor. 2018 senesinin son Cuma günü içerisinde kurulmuş olan ve '‘sosyete’' ismiyle ün kazanan ulus pazarının esnafı, yaşanmış olan yoğunluktan dolayı çok memnun.

Özellikle de Ağustos 2018 tarihinden bu zamana kadar döviz kuru içerisinde yaşanmış olan dalgalanmalardan ötürü euro ve  de Bulgar levasının Türk lirasının karşısında değer kazanmış olmasıyla beraber adeta Yunan ve Bulgarlar turistlerin akınına uğramış olduğunu ifade eden Ulus Pazarı'nın Esnaf Kooperatifinde Yönetim Kurulu Üyesi görevindeki Barış Atkoşan; ''Bulgar ile Yunan turistlerin pazarımıza ilgisi fazlasıyla yoğun. Onların isteklerine yanıt verme amacıyla da ürün farklılığı ve kalitesi açısından esnafımız elinden gelen tüm çabayı göstermektedir'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.