Bütün zamanlardaki rekor kırıldı

Antalya iline 8 Haziran Cumartesi gününde, hava yolu ile 85.205 tane turist gelmiş oldu. Bu rakam ile birlikte kent içerisinde bütün zamanların gün rekoru da kırılmış oldu.

Bütün zamanlardaki rekor kırıldı


Antalya iline 8 Haziran Cumartesi gününde, hava yolu ile 85.205 tane turist gelmiş oldu. Bu rakam ile birlikte kent içerisinde bütün zamanların gün rekoru da kırılmış oldu.

Ülkemizin en önemli durumdaki döviz girdisi kaynakları arasında yer alan turizm sektörü içerisinde, dünya üzerindeki en fazla turist ağırlamakta olan 3. kenti konumunda yer alan Antalya ili, 2019 senesinin ilk aylarından bu zaman kadar kırmış olduğu rekorlara  bir yenisini daha ilave etmiş oldu. Geçtiğimiz sene 13 milyon 642.000 tane turist ile bütün zamanların en yüksek seviyedeki sayısına ulaşmayı başaran kent içerisinde, bu senenin sonuna kadarki süreçte toplam olarak 16 milyon tane yabancı turist hedeflenmekte.

Antalya ilinin turizmi, 8 Haziran tarihi içerisinde yeni bir  tane daha rekor kırmış oldu. Vali görevinde bulunan Münir Karaloğlu, sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu mavi boncuk bulunan paylaşım ile birlikte, 8 Haziran Cumartesi gününde Antalya iline hava yolu ile gelmiş olan turistlerin sayısının 85.205 kişi olduğunu açık bir şekilde ifade ederek, bu söz konusu rakamın bütün zamanların bir gün rekoru olduğunu da resmen açıklamış oldu.

Antalya Havalimanı'nın Mülki İdare Amirliği tarafından açıklanan verilerine bakılır ise 1 Ocak tarihinden 8 Haziran tarihine kadar gelmiş olan yabancı turistlerin sayısının 3 milyon 870.211 tane olduğu açık bir şekilde ifade edildi. Turist sayısı içerisinde geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemine bakıldığında %18 oranında bir artış yaşanmış oldu. 1 ila 8 Haziran tarihlerinin arasında da 1 milyon 570.422 kişi gelmiş oldu. Haziran ayının rakamı ise geçtiğimiz senenin aynı dönemine bakıldığında %17 oranında bir artış gösterdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.