Elazığ ilindeki işletmelere kredi müjdesi

Sanayi ile Teknoloji Bakanı görevinde bulunan Mustafa Varank, 6,8 büyüklüğüne sahip depremin yaşanmış olduğu Elazığ iliyle Malatya ilindeki işletmelerle ilgili olarak güzel haberi duyurmuş oldu. 

Elazığ ilindeki işletmelere kredi müjdesi


Sanayi ile Teknoloji Bakanı görevinde bulunan Mustafa Varank, 6,8 büyüklüğüne sahip depremin yaşanmış olduğu Elazığ iliyle Malatya ilindeki işletmelerle ilgili olarak güzel haberi duyurmuş oldu. 

Bakan Varank konuyla alakalı olarak şöyle açıklamalarda bulundu;

''(Elazığ iliyle birlikte Malatya ili) İmalat sanayi içerisinde faaliyet göstermeye devam eden işletmeler, gerçekleşen depremden fiziki bir şekilde zarar görmemiş olsa bile KOSGEB'in İmalat Sanayi İşletme Kredisinin Faiz Desteği Programından yararlanabiliyor olacaklar. Bu aslında şöyle bir anlama gelmekte. 50 ve altında çalışanı bulunan işletmeler, 100.000 Türk Lirası tutarına kadar kullanacak oldukları kredi konusunda, 50 taneden çok istihdamı bulunan işletmeler 150.000 Türk Lirası tutarına kadar kullanabilecek oldukları kredide, faizsiz bir şekilde ve bir sene geri ödemesiz KOSGEB'in faiz desteği programı projesinden faydalanacak.''

Yatırımcılara da şöyle bir seslenmiş olan Bakan görevinde bulunan Varank açıklamasında; ''Kaynakları bu şekilde yatırımlara yönlendirmenin aslına bakılırsa şu zamanlarda tam da vakti. Finansman ile alakalı maliyetleri düşüyor, ekonomiye karşı güven artmış oluyor. Üretim cephesi üzerinden de çok güzel haberler birbiri arkasına gelmiş oluyor. Aralık ayında sanayi üretimiyle alakalı piyasa beklentilerinin fazlasıyla üstünde gerçekleşip %8,6 oranındaki bir artışa imzasını atmış oldu. Endeksin alt bileşenlerine bakıldığında da çok güçlü bir performans görmüş olduk. Geçmiş olduğumuz yılın üçüncü çeyreklik kısmında başlamış olan büyüme, bu yıl güçlenip sürecek. Şundan  net bir şekilde emin olabilirsiniz. Bu söz konusu koşullar altında yatırım gerçekleştiren çok iyi kazanır. Büyümekte olan pastadan hak etmiş olduğu payı da alır'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.