Emekli ve emekli memur için üçlü bir zam

%4'lük zam ve %6.73 enflasyon farkı almış olan memurların aile yardımları da çoğalmış oldu. Memur emeklileride zamla birlikte fark ve ilave bir ödeme almış olacak.

Emekli ve emekli memur için üçlü bir zam


%4'lük zam ve %6.73 enflasyon farkı almış olan memurların aile yardımları da çoğalmış oldu. Memur emeklileride zamla birlikte fark ve ilave bir ödeme almış olacak.

Önceki gün açıklanmış olan enflasyon rakamları emeklilere yapıldığı kadar memurlara da zam yapılabilmesini sağlamış oldu.

Sabah gazetesinden Faruk Erdem'in yapmış olduğu habere bakılır ise memurlara bu ay içerisinde 3 farklı zam yansıtılmış olacak. Maaşları %4 oranındaki toplu sözleşmeyle beraber artacak durumdaki memurlar, %6.73'lük bir enflasyon farkı da almış olacak. Memurların öte yandan aile yardımında da bir yükseliş var. Memurlara çalışmamakta olan eş için aylık 251.68 lira tutarında ödeme yapılıyordu. Çocuk yardımının tutarı da 0 - 6 yaştaki çocuklar için 58.98 lira tutarında, 6 yaş üstüne ise 29.49 lira tutarında şeklinde uygulanıyordu. Bu ay ise bu tutarlar çoğalmış oldu.

Eş yardımı parası 278.69 lira tutarına çıkarken; çocuk yardımı konusundaki tutar da 0 - 6 yaştaki çocuklara 65.30 lira tutarına, 6 yaş üstündekiler içinse 32.65 lira tutarına ulaştı. Geçtiğimiz ay 0 ila 6 yaş arasındaki 2 tane çocuğu bulunan memura toplamda 369.64 lira tutarında ödeme yapılırken; bu tutar ise 409.29 lira tutarına kadar yükseldi.

Toplu sözleşme içerisinde alınmış olan karara bakılırsa, çocuklar için verilmiş olan aile yardımının ödeneği, en az %40 engeli bulunan çocuklar için %50 oranında arttırımlı bir şekilde ödenmekte. Bu ay itibariyle 0 ila 6 yaş arasındaki çocuk için 88.47 lira tutarının yerine 97.95 Türk Lirası tutarında, 6 yaş üstündeki çocuk için 44.24 lira tutarının yerine 48.98 Türk Lirası tutarında ödeme yapacak.

Memurlarla beraber emekli memurların da maaşlarına çifte bir şekilde zam gerçekleştirilmiş oldu. En düşük durumdaki emekli memur maaşı  ise 2.288 lira tutarına olacak. %4'lük ilave ödeme ile beraber bu rakam 2.379 lira tutarına yükselmiş olacak. Memur emeklileri ise maaşlarını ayın 1'iyle 5'i arasında almakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.