iPhone telefonunun tedarikçileri kötü senaryo için hazır

Apple şirketinin çok sıkıntılı geçmekte olan son zamanları, firmanın 4. çeyrekteki gelir beklentisini düşürmesi ile beraber iyice zor bir duruma düşmüş oldu.

iPhone telefonunun tedarikçileri kötü senaryo için hazır


Apple şirketinin çok sıkıntılı geçmekte olan son zamanları, firmanın 4. çeyrekteki gelir beklentisini düşürmesi ile beraber iyice zor bir duruma düşmüş oldu.

Bu haftanın başlarında ise Apple şirketi, iPhone modellerine olan düşük talepten dolayı 4. çeyrekten gelir konusundaki beklentisini 9 milyar dolar tutarında azaltıp 84 milyar dolar tutarına indirdi. Bu yenilenen bilgilerden sonra ise, endüstrinin içerisinde yer alan kaynaklar Apple şirketinin tedarik zincirinin etkilenebilecek olduğunu ifade ediyorlar.

Çıkmış olan bilgilerin bazılarına bakılırsa, bazı Apple  şirketi bazlı tedarikçiler tereddütlü bir beklemenin durumuna geçmiş oldu. Şu anda plan olağan üretim sürecini sürdürmek olsa bile bazı firmalar değişik alternatifler aramaya başladılar bile. Çok daha spesifik bir şekilde belirtmek gerekir ise, tedarikçilerin bazıları Hindistan benzerindeki yükselişte bulunan pazarlarda üretim tesisleri kurabilme konusundaki bir düşünce içindeler.

Olaya birde ileri vadeli bakıldığı zaman, 5G uyumuna sahip iPhone cihazlarının 2020 senesine kadar çıkması beklenmekte, bu sebepten dolayı tedarikçiler de bir takım belirsizliklerle yüzleşmek mecburiyetinde kalıyor. Apple şirketindeki durumlar iPhone cihaz satışlarında çok iyi  bir durumda değil hatta düşüş konusunda, bundan ötürü firmanın 2019 senesinde çıkartacak olduğu iPhone modellerinin etiket fiyatları konusunda bir indirime gidilebilir. Fiyatlar içerisinde bir indirime gider ise, 5G’ye geçiş yapacak olan rakipleri ile rekabeti sürdürebilir.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.