Emekliler için çifte bayram

Milyonlarca sayıdaki emekli Temmuz ayında adeta çifte bayram yaşamış olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Temmuz tarihi ila 3 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramıyla alakalı hazırlıklarını yapmaya başladı.

Emekliler için çifte bayram


Milyonlarca sayıdaki emekli Temmuz ayında adeta çifte bayram yaşamış olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Temmuz tarihi ila 3 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramıyla alakalı hazırlıklarını yapmaya başladı. Emekli olanlar bayramdan önce hem ikramiyelerini almış bulunacak hem ise aylıklarını zamlı bir şekilde alacak. Temmuz ayına yönelik olarak işsizlik ve  de kısa çalışma ödemeleri ise 29 Haziran tarihinden itibaren hesaplara yatmış olacak.

Hükümet, emekli olan vatandaşların refah düzeyini yükseltebilmek amacıyla bütün imkanları sunmaktayken, bu sene 13 milyon tane emekli için 9 milyar Türk Lirası tutarına sahip promosyon ödemesi gerçekleştirildi. Emekli olanlar ve hak sahipleri için, Ramazan Bayramı'yla alakalı Mayıs ayında ödenmesi planlanmakta bulunan 1.000 Türk Lirası tutarındaki ikramiye Nisan ayında hesaplara yatmış oldu. Aile, Çalışma ile Sosyal Güvenlik Bakanlığı da Kurban Bayramıyla alakalı ikramiyeler konusunda da hazırlıklara başlamış durumda. Kurban Bayramı  ise 31 Temmuz tarihi ila 3 Ağustos tarihinde kutlanmış olacak. Arefe günü  ise 30 Temmuz Perşembe gününde. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in yapmış olduğu habere bakılırsa, pazartesi günü itibariyle 27 ila 30 Temmuz tarihlerinin arasında bu senenin ikinci ikramiyesinin yatırılması konusunda bir beklenti bar. Ödeme takvimiyle alakalı kesin tarihi de SGK duyurmuş olacak. Bu tarih aralığına kadar emekli olanlarında da ikramiye alabileceği açıklandı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.