En az konut satışı Ardahan ilinde gerçekleştirildi

Konut satışları konusunda, İstanbul ili 10.060 tane konut satışının yanı sıra %16,4 oranıyla birlikte en yüksek seviyedeki paya sahip durumda.

En az konut satışı Ardahan ilinde gerçekleştirildi


Konut satışları konusunda, İstanbul ili 10.060 tane konut satışının yanı sıra %16,4 oranıyla birlikte en yüksek seviyedeki paya sahip durumda. Satış yapılan sayılara bakıldığında İstanbul ilini de 5.430 tane konut satışının yanı sıra %8,9 oranındaki bir payla Ankara ili, 3.390  tane konut satışının yanı sıra %5,5  oranındaki bir payla da Antalya  ili takip etti. Konut satışlarıyla alakalı sayının düşük bulunduğu iller sırlamasına bakıldığı zaman en az satış gerçekleştirilmiş olan il 4 tane konutla Ardahan ili olarak öne çıktı.

Konut satışları konusunda 4 tane  konut satışının gerçekleştirilmesiyle en az satış gerçekleştirilen Ardahan ilinde satışların düşük olmasının nedenleri faizlerle alakalı oranların çok yüksek olması, göç ile birlikte hayvancılık sektörünün can çekişmesi şeklinde öne çıkıyor.

Ardahan ili içerisinde Perde işi  yapmaya devam eden bir esnaf ise; ''Ardahan ili içerisinde konut satışları konusunda son sırada yer almamızın en büyük nedeni hayvancılık ile alakalı sektörün can çekişmekte olmasıdır. Daha hala göç vermeye devam eden bir il olarak bilinen Ardahan ilinde konutların satışları da negatif bir şekilde etkilenmekte. Faizlerle alakalı oranların yüksek olması, inşaat ile alakalı maliyetlerin çoğalmasından kaynaklı bir şekilde satışlarda  çok daha olumsuz bir şekilde etkilenmekte. Bu söz konusu olumsuz durumdaki etkenlere hayvancılıkla alakalı sektöründe de can çekişmesi eklendiği zaman ne yazıkki konutların satış işlemleri de negatif bir şekilde etkileniyor.'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.