Çocuklarda diş çıkma süreci

İstinasız herkesin yaşadığı bebeklikte diş çıkartma evresi çocuklarda çok ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Ateşlenme, uykuda zorlanma gibi gündüzleri kendini pek belli etmese de geceleri çocukların kabusu haline gelebiliyor.

Çocuklarda diş çıkma süreci

İstinasız herkesin yaşadığı bebeklikte diş çıkartma evresi çocuklarda çok ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. Ateşlenme, uykuda zorlanma gibi gündüzleri kendini pek belli etmese de geceleri çocukların kabusu haline gelebiliyor.

Genellikle gündüz vakitlerinde oyunla ve keşfetmeyle geçiren çocuklar bu acılarını belli etmezler. Diş çıkma evresinde kaşınan ve acıyan dişlerini diş kaşıması için üretilmiş silikon diş kaşıma silikonları çocukları azda olsa rahatlatsa bile kesin bir çözüm olmuyor. Tabiki eczanelerde satılan bebek kremlerini denemenizde yarar var. Çocuklarda acısını azaltmasına  ve rahat bir uyku uyumasına yardımcı olacaktır. Diş çıkarma esnasında sıkça rastlanan diğer sorun ise çocuklarda ateşlenme. Bu en sık görülen etkilerden biri haline gelmiştir. Diş çıkarma ateşin doğrudan bir nedeni değildir. Sadece ateş diş çıkarma ile alevlenen bir hastalıktan kaynaklanmalıdır. Bebeklerde diş çıkarma esnasında oluşan rahatsızlıklar diş çıkarma evresinden  2 3 ay önce başlar.

Genellikle ilk önce ön dişlerin çıktığı ama bazı bebeklerde kök dişlerden de başladığı görülmüştür. Genelde çocuklarda 20 adet süt dişin çıkması 3 yaş ile 6 yaş arasında gerçekleşir ve bu evrede sıkça salya akmasına sebep olur. Ağrı duyması eline geçen herşeyi ağzına sokmasına sebep olur. Emzik parçalamaları da genellikle bu sebeple gerçekleşir. En sıkıntılı dönemleri ise kök azı dişlerin çıkmasıyla başlar. En şiddetli ağrı çektikleri evrede kök azı dişlerin patlaması biraz zaman alır. Bu evrede çocuk yemek konusunda isteksiz olur. Bu da hastalıklara kapı açmak anlamına gelir. Diş çıkartma döneminde çocuklar da kilo verme ilk göze çarpan etkendir. Bu evrede mümkün olduğunca çocukların en sevdiği besinleri kullanmakta yarar var. Az yemeleri vücut direncini düşürmesinden dolayı çeşitli hastalıklara özellikle ateş oluşumuna sebep olur. Çocuklarınızda diş çıkarma döneminde yutulabilir diş kremlerini dikkatlice araştırıp kullanmanızı öneriyoruz ve ağrı kesici ve ateş düşürücüler de işinize yarayacaktır. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.