FED faizle alakalı kararını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Merkez Bankası  olan Fed, politika faiz oranıyla alakalı bir değişiklik yapmadı. 

FED faizle alakalı kararını açıkladı


Amerika Birleşik Devletleri'nin Merkez Bankası  olan Fed, politika faiz oranıyla alakalı bir değişiklik yapmadı. 

Fed tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, politika faiz oranıyla ilgili bir değişiklik yapılmayacak  %2,25 ila %2,50 aralığında tutulmakta olduğu ifade edildi.

Faizle alakalı oranın sabit tutulmasıyla ilgili kararın 1'e karşı 9 tane oy ile alınmış olduğu da  ifade edilen açıklama içerisinde, devam ettirilebilir ekonomik büyüme görünüme yönelik olarak  belirsizliklerin artmış olduğuna da vurgu yapıldı. Açıklama içerisinde, enflasyonun zayıf bir şekilde seyretmekte olduğu ifade edilerek, bu sene içerisinde  bir faiz indirimiyle alakalı sinyal verilmiş oldu ve gelecek dönemdeki politika ayarlamaları hususunda da  ''sabırlı'' bir durumda olunacağı ifadesi çıkartılmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin ekonomisiyle alakalı uzun vadeli  bir şekilde büyüme beklentisinin %1,9  seviyelerinde bırakılmış olduğunun belirtildiği açıklamaya bakıldığında, Fed'in fonlama oranına yönelik olarak  medyan beklentisinin de 2019 senesiyle alakalı olarak %2,4 seviyesinde, 2020 senesiyle alakalı olarak %2,1 seviyesinde ve 2021 senesiyle ilgili olarakta %2,4 seviyesinde olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklama içerisinde, bu sene için işsizlik oranıyla alakalı beklentinin %3,6 seviyesinde, 2020  senesiyle ilgili olarak beklentinin %3,7 seviyesinde, 2021 senesiyle ilgili olarak beklentininse %3,8  seviyesinde olduğu ifade edilirken, hane  halkıyla alakalı harcamalarının toparlanmakta olduğu, lakin şirketlerin sabit yatırımlarının  zayıf kalmayı sürdürdüğüne de vurgu yapılmış oldu

Fed açıklaması içerisinde, gelmiş olan verilerin yakınen izlenmekte olduğuna da vurgu yaptı.

 

Etiketler; #abd #fed #faiz

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.