Kadın girişimcilerin sayısında 2 katlık bir artış

Dünyanın tamamında kadınlar, girişim ekosisteminin %34’lük bir kısmını oluşturmaktayken Türkiye içerisinde de bu oran %13 seviyelerinde.

Kadın girişimcilerin sayısında 2 katlık bir artış


Dünyanın tamamında kadınlar, girişim ekosisteminin %34’lük bir kısmını oluşturmaktayken Türkiye içerisinde de bu oran %13 seviyelerinde. Türkiye içerisinde kadın girişimciler yazılımın yanı sıra biyoteknoloji ile birlikte gıda sektörlerine yoğunlaşmış durumda.
 

Dünya Ekonomik Forumu’nun her sene paylaşmakta olduğu Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'ne bakılırsa, Türkiye 133. sıra içerisinde yer alıyor. 156 tane ülkenin kadın ile birlikte erkek nüfusu arasında yer alan cinsiyet eşitsizliğini mercek altına almış bulunan endekste eğitimin yanı sıra sağlık ile birlikte ekonomiye katılım ve siyasi yaşamda temsil alanları incelenmekte. Rapora bakılırsa, cinsiyet eşitsizliğinin en az durumda bulunduğu ülke İzlanda. Finlandiya ikinci sıra içerisinde yer alırken, Norveç üçüncü sıra içerisinde yer almakta. Son sırada ise Afganistan yer almakta. 
 
Türkiye ise; kadınların ekonomiye katılımının yanı sıra fırsat eşitliği kategorisi içerisinde 140. sırada, iş gücüne katılım konusunda 137. sırada, aynı işe eşit ücret konusunda da 95. sıra içerisinde yer almış oldu. Etkisi halen süren salgın, kadınlarla beraber erkekler arasında yer alan uçurumun daha fazla artış göstermesine sebep oldu. 2020 senesinde dünyanın tamamında kadınlar, girişim ekosisteminin %34’lük kısmını oluşturmaktayken Türkiye içerisinde de bu oran %13 olmuş durumda. 
 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.