Dijital dolandırıcılıkta %46 seviyelerinde artış

Yapılmış olan en son araştırmalar, COVID-19 salgınının başlangıcından bu zamana kadar kurumların karşılaşmış olduğu dijital dolandırıcılık tehditlerinin %46 seviyelerinde artmış olduğunu raporlamakta.

Dijital dolandırıcılıkta %46 seviyelerinde artış


Yapılmış olan en son araştırmalar, COVID-19 salgınının başlangıcından bu zamana kadar kurumların karşılaşmış olduğu dijital dolandırıcılık tehditlerinin %46 seviyelerinde artmış olduğunu raporlamakta. İlk sırada telekomünikasyon yer almak üzre pek çok sektörün ve özellikle genç kullanıcıların siber saldırganlar aracılığıyla hedeflenmiş olduğuna dikkatleri çekmekte bulunan Komtera Teknolojinin Kanal Satış Direktörü  olarak görev yapan Gürsel Tursun, saldırılara karşı güçlenme amacıyla etkili dolandırıcılık ve risk yönetimi stratejilerini açıklıyor.
 

Dijitalleşme aslına bakılırsa pek çok kurumun öncelikli hedeflerinden bir tanesi haline gelmeyi sürdürürken, saldırganlar çok daha değişik dijital dinamiklere sahip bulunan sektörlere yönelik saldırılarını farklılaştırmaya gayret göstermekte. Siber saldırılardan en fazla etkilenmiş olan sektörlerin ilk sırasında ise 57,52 seviyeyle telekomünikasyon gelmiş olduğunu ve kredi kartı ile alakalı dolandırıcılığının bu sektör içerisinde karşılaşılmış olan en yaygın tehdit olduğunu açıkça ifade eden Gürsel Tursun, finansal hizmetle alakalı sektörün 57,49 seviyelerinde hedeflenmiş olduğunu fakat bu sektörde en çok kimlik hırsızlığı saldırılarıyla karşılaşılmış olduğuna da dikkat çekmekte. Saldırganların çok zorlu koşullarda dahi yeteneklerini çok daha farklı tekniklerle uyarlamayı denemekte olduğunu anımsatan Gürsel Tursun’a bakılırsa kurumların siber alt yapılarını güçlendirmesi çok büyük bir önem arz etmekte.

 
 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.