Kariyerlerinden vazgeçip ceviz üreticisi olmayı seçtiler

Katar içerisinde bir tane inşaat firmasında finans uzmanı olarak çalışan Selin Varol (35)'la İzmir ilinde ziraat mühendisi olarak çalışan Hale Tura (31), kariyerlerini bırakıp plazalardan çıkma kararı aldı ve  kendi memleketleri  olduğu bilgisine ulaşılan Muğla iline geri dönüp, babaları ile 50 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerinde ceviz üreticiliği yapmaya başladı.

Kariyerlerinden vazgeçip ceviz üreticisi olmayı seçtiler


Katar içerisinde bir tane inşaat firmasında finans uzmanı olarak çalışan Selin Varol (35)'la İzmir ilinde ziraat mühendisi olarak çalışan Hale Tura (31), kariyerlerini bırakıp plazalardan çıkma kararı aldı ve  kendi memleketleri  olduğu bilgisine ulaşılan Muğla iline geri dönüp, babaları ile 50 dönüm büyüklüğündeki arazi üzerinde ceviz üreticiliği yapmaya başladı. Üniversite mezunu olduğu açıklanan kardeşler, döpiyesleri ile birlikte stilettolarını (ince topuklarla sivri buruna sahip ayakkabı) çıkartarak şalvarları ile birlikte botlarını giyip ceviz toplamaya başladı. Kardeşler, kurmuş oldukları e-ticaret sitesi üzerindeki siparişlere yetişme konusunda da zorlanmaktalar.

Rıdvan Çolak ise, emekli olduğu bilgisine ulaşılan hemşire eşi Filiz Çolak (56)'ın yanı sıra kızlarıyla beraber sabah çok erken saatlerde kalkıp ceviz hasadı yapmaya başladı. Çiftçilik yapmaktan çok büyük bir keyif aldıkları görülen kız kardeşlerin azmi ise çok fazla dikkat çekmekte. Bahçe üzerinden senede 15 ila 20 ton arasında alınmakta olan cevizin kilo satış fiyatı da 25 ila 30 Türk Lirası tutarının arasında e-ticaret sitesi ile bahçe içinde yer alan işletmeden satışa sunulmakta.



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.