Thomas Cook'un iflasından etkilenen işletmelere kredi

Dünya üzerindeki en eski seyahat şirketlerinden biri olan Thomas Cook şirketi iflasını açıkladı. Kültür ile Turizm Bakanı görevinde bulunan Mehmet Ersoy ise bu konu ile alakalı olarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

Thomas Cook'un iflasından etkilenen işletmelere kredi


Dünya üzerindeki en eski seyahat şirketlerinden biri olan Thomas Cook şirketi iflasını açıkladı. Kültür ile Turizm Bakanı görevinde bulunan Mehmet Ersoy ise bu konu ile alakalı olarak gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan görevinde bulunan Ersoy turizmciler açısından ilave bir kredi paketi üstünde çalışmalar yaptıklarını ve  söz konusu bu paketin büyüklüğünün yaklaşık olarak 50 milyon euro tutarında bulunacağını da sözlerine ilave etti.


Açıklamasında ise ''Özellikle de İngiliz asıllı misafirler hususunda çok daha hassas olmamız gerekiyor. 22 Eylül tarihi de dahil giriş gerçekleştirmiş bulunan İngiliz asıllı misafirler İngiliz kamu otoritesinin garantisi altında yer alıyor. Yolculardan herhangi bir şekilde ücret istenmemesi gerekli. Bu söz konusu kurala uymamış olanlar hakkında ise işlem başlatacağız. Hızlı ve  çok daha huzurlu bir biçimde ülkelere dönmelerine yardımcı olacağız. Otellerin  çok yoğun bir miktarda alacakları var. Gece yarısında ise Berat Albayrak'la beraber telekonferans gerçekleştirdik. Perşembe gününde dönüş yapacak kendisi. Global  bir durumdaki operasyonlar da kesinleşecek o zaman. Türkiye'de yer alan turistlerin sayısı 80.000 taneye ulaşabilir. Zarar görmüş olan işletmeler açısından çok acil bir kredi çalışması hazırlamaktayız. Sektörün kullanması için açmış olacağız. Fazla büyük bir aksaklık yaşanmış değil. Ben ise Antalya iline geçeceğim bu akşam üzeri. 50 milyon euro seviyelerinde olur kredi diye düşünmekteyim. Sektör ile de konuşmalar yapacağız kullanım şekillerini. Herkes kullanım sağlayacak diye bir şey de asla. Yalnızca Thomas Cook endeksli bir şekilde çalışmalar yapmayanlar da var.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.