Kenevir üretimine yoğun ilgi

İsrail'in 1960'lı senelerden beri, Amerika birleşik Devletleri ve Almanya'nın ise çok uzun senelerdir devam ettirdiği, Rusya'nın da 30 Aralık 2018 tarihi içerisinde üretimi amacıyla bir yasa çıkartmış olduğu senelik 5 milyar dolar tutarındaki ticaretinin bulunduğu endüstriyel kenevir tarımı amacıyla Cumhurbaşkanı  görevindeki Recep Tayyip Erdoğan'ın, yapmış olduğu açıklamadan sonra binlerce  sayıdaki yatırımcı harekete geçmiş olduğu.

Kenevir üretimine yoğun ilgi


İsrail'in 1960'lı senelerden beri, Amerika birleşik Devletleri ve Almanya'nın ise çok uzun senelerdir devam ettirdiği, Rusya'nın da 30 Aralık 2018 tarihi içerisinde üretimi amacıyla bir yasa çıkartmış olduğu senelik 5 milyar dolar tutarındaki ticaretinin bulunduğu endüstriyel kenevir tarımı amacıyla Cumhurbaşkanı  görevindeki Recep Tayyip Erdoğan'ın, yapmış olduğu açıklamadan sonra binlerce  sayıdaki yatırımcı harekete geçmiş olduğu. Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Erdoğan, ''Anacığım ev içerisinde file dokur idi. Fileyle alışverişimizi yapar gelirdik. Bunun toprak ile de bir dostluğu bulunuyor. O zamanlarda bunlar kenevirden yapılmaktaydı. Bize dost  gibi görünmekte olan düşmanlar ülkemden kenevirin üretimini de almış oldu. Keneviri artık ithal etmekteyiz. Birilerinin ise bu işi başlatması gerekliydi. Şu esnada bunun çalışmasını yapmaktayız'' ifadelerine yer vermişti. Açıklamanın hemen sonrasında ise yatırımcılar harekete geçmiş oldu.

Türkiye içerisinde uyuşturucu etken maddelerinden olmayan kenevir üretilmesi amacıyla Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin çatısı altında kurulmuş olan Kendir (Kenevir) Enstitüsünün Başkanı  görevindeki Erdem Ulaş'a, yatırımcılardan 2.000 taneye yakın telefon veyahut mesaj ulaştı. Almanya içerisinde tıbbi  durumdaki kenevir ürünlerinde isteğe yetişememekte olduğunu ifade eden Ulaş; ''Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamasının sonrasında, TBMM içerisinde komisyonun üyelerine  bir bilgi verdim. Bütün siyasi partilerde bu projeyi desteklemekte. Vekillerimizden bazıları kenevirin yalnızca uyuşturucuyla alakalı olduğunu düşünmekte. Ancak bu yanlış durumdaki algıyı da kırmaya başlamış olduk. Kenevirden bir esrar üretimi yapılması için THC maddesinin yer alması gerekli. Bunun bulunmadığı kenevir cinsleri de mevcut. Proje tam bir memleket meselesi şeklinde'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.