Kira beyanı yarın resmen başlayacak

Türkiye'nin tamamında milyonlarca sayıdaki gayrimenkul sahibini ilgilendirmekte olan beyan  dönemi yarın başlamış olacak.

Kira beyanı yarın resmen başlayacak


Türkiye'nin tamamında milyonlarca sayıdaki gayrimenkul sahibini ilgilendirmekte olan beyan  dönemi yarın başlamış olacak. Kira gelirinin beyan dönemi, her sene gerçekleşmekte olduğu gibi bu sene içerisinde de  1 Mart tarihinde başlayarak 25 Mart tarihinde sona ermiş olacak

Kira gelirleri konusunda 1 Ocak ila 31 Aralık 2018 dönemiyle alakalı istisna oranlar  konut içerisinde 4.400 Türk Lirası tutarında, iş yerinde de 34.000 Türk Lirası tutarında belirlenmiş durumda.

İstisna haddinin üstünde bir konut geliri elde etmiş olanlar bu istisna oranı  düşürüldükten sonra beyanname vermiş olacak. İstisna oranı yalnızca bir konutta  kullanılabildiğinden dolayı birden çok konuttan kira geliri elde etmiş olanların buna  dikkat etmesi gerekli olacak. Diğer taraftan iş yeri kira geliri konusunda beyan sınırı geçilmesi  halinde istisna oranı hiç bir şekilde düşülmemiş olacak. 

Vatandaşlar internet üzerinde GİB web sayfası üstünden ''Hazır Beyan  Sistemi''ne giriş gerçekleştirerek kendilerine öze olarak hazırlanmış beyanlarını onaylayıp veya  üstünde gerekli değişiklikleri gerçekleştirerek hızlı ve basit bir biçimde kira  beyanlarını verebiliyor olacak. Öte yandan ikametgahın yer aldığı bölge içerisindeki vergi dairesine  de beyanname verebiliyor olacak.

İnternet kullanamamakta olan veyahut vergi dairesine gidememekte bulunan 60 yaşın üzerindeki  mükellefler, okuma yazma bilmemekte olanlarla engelli  durumdakiler ve hastalar ''444 0 189'' numarasına sahip  Vergi İletişim Merkezi'nden yardım talep edebilecek. Bu kimseler için randevu sistemine  bakılarak Maliye Bakanlığı içerisinde görevli bir memur yardımcı olabilecek. Kira gelirleri içerisinden kişiye  tahakkuk etmiş vergiler mart ile birlikte temmuz aylarında 2 eşit taksitte ödenebiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.