Konut fiyatlarında büyük bir artış

Gölcük Depremi esnasında resmi durumda bulunan kayıtlara bakılarak 264 insanın yaşamını kaybetmiş olduğu Avcılar ilçesinde Yeşilkent ile birlikte Tahtakale Mahallesi içerisinde seneler boyunca imar planı yapılmamış olması ve Firuzköy Mahallesi'nin bir kısmında da imar planı yer almamasının yanında 1999 Depremi gerçekleştikten hemen sonra yapılara 4 katlık bir sınır getirilmiş olmasının da etkisinden dolayı kentsel dönüşüme hiç bir şekilde gidilemedi.

Konut fiyatlarında büyük bir artış


Gölcük Depremi esnasında resmi durumda bulunan kayıtlara bakılarak 264 insanın yaşamını kaybetmiş olduğu Avcılar ilçesinde Yeşilkent ile birlikte Tahtakale Mahallesi içerisinde seneler boyunca imar planı yapılmamış olması ve Firuzköy Mahallesi'nin bir kısmında da imar planı yer almamasının yanında 1999 Depremi gerçekleştikten hemen sonra yapılara 4 katlık bir sınır getirilmiş olmasının da etkisinden dolayı kentsel dönüşüme hiç bir şekilde gidilemedi. İlçe içerisinde yer alan 4 katın üstünde bulunan yapıların yerlerine aynı yüksekliğe sahip yapı izni verilmiyor olmasından dolayı çok önemli bir kısmı deniz kumundan yapılmış olan ve günümüzde yer alan standartlara uygun durumda bulunmayan binaların yenilenmesi mümkün olmadı. 

Silivri ilçesinde meydana gelen depremin hemen sonrasında binlerce insan yapılarını Avcılar Belediyesi ya da Çevre ile Şehircilik Müdürlüğünün uzmanlarına gözleme dayalı  bir şekilde kontrol ettirmiş durumdayken, çürük olduğu konusunda tespitler bulunan binalar da teker teker boşaltılmaya ve hızlı bir şekilde mühürlenmeye başlanmış oldu. 

En son gerçekleşmiş olan depremle beraber evlerini boşaltmış olan ya da çok daha güvenli bir durumdaki binalara geçiş yapmak isteyen vatandaşlar yeni yapılara yöneldiği için söz konusu bu binaların kiralarıyla birlikte satış fiyatları da geçtiğimiz 15 içerisinde çok büyük  bir ölçüde artmış oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.