Kredi başvurusunun onaylanmama sebepleri

Bankalardan daha önce kredi veya kredi kartı kullanmayan kişiler ilk başvurularında kredi skoru belli olmadığından kredi onayı olamayabilir.

Kredi başvurusunun onaylanmama sebepleri


Bankalardan daha önce kredi veya kredi kartı kullanmayan kişiler ilk başvurularında kredi skoru belli olmadığından kredi onayı olamayabilir. Bu durumda bankalar müşterilerine düşük limitli bazı hizmetler sunarak kredi skoru kaydı oluşturma yolunu tercih ederler. Bankalar İlk Kart adı altında müşterilerine sunduğu kredi kartı bu hizmetlerden biridir. İlk Kart’ların özelliği düşük limitli kredi kartı hizmetidir. Kartı kullanımı ilk 6 ay boyunca takip edilir. Kartın kullanılması ve düzenli ödeme yapılması talep edilir. İlk 6 aydan sonra kredi skoru belirlenecek ve düzenli ödemelere istinaden kredi skoru yüksek olacağından bankanın kredi hizmetinden yararlanmak kolaylaşacaktır.

 Kredi veya kredi kartı kullanılırken düzenli ödemeler yapılması gerekir. Düzenli ödemeler yapılmadığında kredi skoru düşer. Ancak kişinin Kara Liste’ye alınmasına mevcut borçlarına 90 gün boyunca hiç ödeme yapmamış olması neden olur. Banka müşterisi kredi veya kredi kartına 90 gün içinde bir ödeme yapmadığında banka kişi hakkında yasal takip başlatır Yasal takibe alınan borçlar nedeniyle Kara Liste’ye alınan kişiler borçlarını bitirdikten en az 5 yıl yeni bir kredi ve diğer finans hizmetlerinden yararlanamayacaktır. Yasal Takibe düştükten sonra banka hizmetlerinden yararlanmak oldukça güçtür.

 Bankalara online veya Şubeden kredi başvurusu sırasında eksik veya yanlış bilgi beyan edilmesi kredi başvurusu onaylanmama sebepleri arasındadır. Eksik belge sunulması durumunda yeniden başvuru talebinde bulunabilirsiniz. Bu süreçte gerekli belgeleri tamamlayarak ilgili bankaya iletmeniz gerekir. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.