Pazarcılar poşet konusunda kampanya yaptı

1 Ocak itibari ile yürürlüğe girmiş olan paralı poşet uygulaması vatandaşlardan bazılarının tepkisiyle karşılaşırken, bazı vatandaşlar ise bu uygulamaya destek vermekte.

Pazarcılar poşet konusunda kampanya yaptı


1 Ocak itibari ile yürürlüğe girmiş olan paralı poşet uygulaması vatandaşlardan bazılarının tepkisiyle karşılaşırken, bazı vatandaşlar ise bu uygulamaya destek vermekte. Malatya ili içerisinde bir tane pazarcı esnafı başlatmış olduğu kampanyayla birlikte 10 tane poşet getirenlere 1 kilo ücretsiz portakal vermeye başladı.

Çevre ve de Şehircilik Bakanlığı'nın gerçekleştirmiş olduğu bir düzenlemeyle plastik durumdaki alışveriş poşetleri tüketicilere en az 25 kuruşluk bir tutar karşılığında satılmaya başlanmış oldu. Özellikle de sosyal medya üzerinde gündem olmayı başaran bu uygulamaya Malatya ili içerisindeki bir esnafsa çok ilginç bir kampanya düzenleyerek destek verdi. Malatya ilinin sebze ve meyve hali içerisinde esnaflık yapmakta bulunan İrfan Yılmaz; ''10 poşet için 1 kiloluk portakal'' şeklinde bir kampanya başlatıp çevre dostu o şekilde olunmaz bu şekilde olunur dedi. 15 seneden beri pazarcılık mesleğiyle uğraşmakta olan Yılmaz, vatandaşın aslına bakılırsa bu şekilde kampanyalara ihtiyaç duymakta olduğunu da ifade ederek, özellikle de marketler içerisinde bu şekilde uygulamaların yapılmasını talep etti.

10 tane poşet getirmiş olan her vatandaş için 1 kilo portakal vermekte olduklarını ifade eden Yılmaz sonrasında ise, ''Marketler bu durumu adeta bir ranta dönüştürmüşler, bu şekilde olmaz. Eğerki doğa ile birlikte çevre düşünülmekteyse 10 adet poşet getirenlere 1 adet ekmek bedava olarak versinler veyahut 10 adet atık pil getirenlere 4 adet sağlam pil versinler. 30 lira tutarında alışveriş yapanlara 1 adet fileyi hediye etsinler'' şeklindeki ifadelere yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.