Petrolün varil fiyatında yeniden bir artış başladı

Bu sabah saatlerinde 60,10 dolar tutarına kadar gerilemiş olan Brent petrolün varilinin satış fiyatı, saatler 11:50 itibari ile 62,03 dolar tutarına kadar çıktı.

Petrolün varil fiyatında yeniden bir artış başladı


Bu sabah saatlerinde 60,10 dolar tutarına kadar gerilemiş olan Brent petrolün varilinin satış fiyatı, saatler 11:50 itibari ile 62,03 dolar tutarına kadar çıktı. Aynı dakikalar içerisinde Batı Teksas türündeki (WTI) ham petrolün varilinin fiyatı 52,59 dolar tutarından alıcı bulmuş durumda.

İran devlet televizyonu tarafından yerel kaynaklara dayandırmış olduğu bir haber içerisinde, Umman Denizi üzerinde ham petrollerin yüklü durumda bulunduğu 2 tane büyük tanker içerisinde patlama gerçekleştiği ifade edildi Patlamadan sonra 2 tane tankerin körfez çevresinde yer alan ülkelere acil yardım çağrısı gerçekleştirdiği fakat tankerlerden bir tanesinin batmaya başlamış olduğu da açık bir şekilde ifade edilmiş durumda.

Gemicilik kaynaklarına bakılır ise, saldırıya uğramış olan 2 tane petrol tankeri üzerindeki yangın halen sürüyor.
Piyasalar içerisinde bugün de Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü tarafından açıklanacak olan aylık petrol üretiminin verileri takip ediliyor olacak.

Brent petrol üzerinde teknik bir şekilde 61,10 ila 62,50 dolar tutarındaki aralığının bir  direnç, 61,90 ila 62,30 dolar tutarında bulunan aralığının da destek bölgesi şeklinde izlenebilecek olduğu açık bir şekilde belirtilmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.