Petrolün varilinin fiyatı 67 dolar

Brent petrolün varil satış fiyatı haftanın ilk iş günü içerisinde uluslararasındaki piyasalarda 67 dolar tutarından işlem görmekte.

Petrolün varilinin fiyatı 67 dolar


Brent petrolün varil satış fiyatı haftanın ilk iş günü içerisinde uluslararasındaki piyasalarda 67 dolar tutarından işlem görmekte.

Cuma gününde 67,02 dolar tutarından güne başlamış olan ve gün içerisinde 67,76 dolar tutarına kadar çıkmış olan Brent petrolün varilinin fiyatı, bu sabah  saatlerinde 67,25 dolar tutarından açılmış oldu. Brent petrolün varil satış fiyatı saatler 09:30 itibari ile %0,37 oranındaki bir azalmayla 67 dolar tutarından işlem görmekte. Aynı dakikalar içerisinde Batı Teksas türündeki (WTI) ham petrolün varilinin ise 56,97 dolar tutarından alıcı bulduğu açıklandı.

Petrol sahası hizmeti firmalarından Baker Hughes'un yayımlamış olduğu haftalık verilere bakıldığında ise, Amerika Birleşik Devletleri içerisindeki petrol sondaj kulelerinin sayısı geçtiğimiz hafta bir önceki haftaya bakıldığında 4 azalış ile 853 taneye geriledi. Amerika Birleşik Devletleri'nin petrol sondaj kulesi sayısında yer alan düşüşten dolayı, cuma gününde ham petrol fiyatları içerisinde bir artış gözlemlendi.

Uzmanlar ise, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) nün yanı sıra Rusya liderliğinde bulunan OPEC dışındaki ülkelerin petrol kesintisiyle alakalı kararı  ve Amerika Birleşik Devletleri'nin İran ve Venezuela'ya uygulamakta olduğu yaptırımların arz kısmında gerilemeye sebep olarak fiyatları yükseltmekte olduğunu fakat Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üretim artışının yanı sıra küresel ekonomiye yönelik olumsuz beklentilerin fiyatların çok daha fazla yükselmesini engellemekte olduğunu da belirtmekte.

Brent petrol içerisinde, teknik bir şekilde 67,07 - 67,19 dolar aralığındaki fiyatın direnç, 66,83 - 66,95 dolar aralığındaki fiyatın destek bölgesi şeklinde izlenebilecek olduğu da ifade edilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.