Rekabet kurumundan posta ve kargo firmalarına para cezası

Rekabet Kurumu'nun yapmış olduğu açıklamaya bakılırsa posta ile kargo taşımacılığı gerçekleştiren 36 tane teşebbüsle alakalı olarak yürütmekte olduğu soruşturmayı bitirdi.

Rekabet kurumundan posta ve kargo firmalarına para cezası


Rekabet Kurumu'nun yapmış olduğu açıklamaya bakılırsa posta ile kargo taşımacılığı gerçekleştiren 36 tane teşebbüsle alakalı olarak yürütmekte olduğu soruşturmayı bitirdi. Buna bakılır ise dört tane posta ile kargo şirketine tam tamına 61.400.720 Türk Lirası tutarında bir ceza kesilmiş oldu.

Rekabet Kurumu tarafından yapılmış olan açıklama üzerinde şu ifadelere yer verildi;

''Posta ve kargo taşımacılığı pazarı içerisinde faaliyet göstermeye devam eden teşebbüslerden bazılarının müşteri paylaşımı yapmak sureti ile 4054 sayısına sahip Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmemiş olduklarının tespitine yönelik yürütülmeye başlanan soruşturma bitirildi.

16.01.2020 tarihi içerisinde Rekabet Kurulu tarafından dosyanın müzakeresi sonrasında;

* DHL Worldwide Express Taşımacılık ile Ticaret Anonim Şirketi,
* UPS Hızlı Kargo Taşımacılığı Anonim Şirketi,
* TNT International Express Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi,
* Yurtiçi Kargo Servisi Anonim Şirketi'nin 4054 sayısına sahip Kanun'un 4. maddesini ihlal etmiş olduklarına, bundan dolayı da aynı Kanun'un 16. maddesine bakıldığında ismi geçen teşebbüslere idari para cezası verilmesi konusunda karar verilmiş durumda.''

4054 Sayısına sahip kanuna bakılırsa; bir mal ya da hizmet piyasası içerisinde direkt ya da dolaylı bir şekilde rekabeti engellemenin yanı sıra bozma veyahut kısıtlama maksadını taşımakta olan veyahut bu etkiyi direkt olarak yahut doğurabilecek nitelik taşıyan teşebbüsler arasında gerçekleşen anlaşmalar, uyumlu bir durumdaki eylemler ve  de teşebbüs birliklerinin buna benzer kararlarıyla eylemleri hukuka aykırı bir durumda ve tamamen yasaktır.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.