SOCAR'dan Türkiye yatırımlarını sürdürme kararı

STAR Rafineri'nin Genel Müdürü görevinde bulunan Mesut İlter açıklamasında; ''SOCAR şirketi, Türkiye içerisindeki en büyük yatırımcılar arasında.

SOCAR'dan Türkiye yatırımlarını sürdürme kararı


STAR Rafineri'nin Genel Müdürü görevinde bulunan Mesut İlter açıklamasında; ''SOCAR şirketi, Türkiye içerisindeki en büyük yatırımcılar arasında. Bugüne kadarki dönem içerisinde 15 milyar dolar tutarında bir yatırım tamamlanmış durumda ve bu yatırıp ilk etap içerisinde 19,5 milyar dolar tutarına kadar çıkmış olacak. Türkiye'nin ekonomisine olan  güvenimiz d tam.'' ifadelerine yer verdi..

İlter, Aliağa ilçesi içerisinde bir tane otelde gerçekleştirilen basın toplantısı esnasında, rafineri içinde test aşamalarının başarılı bir biçimde bitirildiğini ifade etti.

Senenin sonuna kadarki süre içerisinde 8 milyon tonlık bir ham madde işleme hedeflerinin yer aldığına da vurgu yapan İlter, kısa bir zamandan sonra rafinerinin tam bir kapasite çalışmaya başlayacak olduğunu açık bir şekilde aktardı.

Rafinerinin Petkim şirketi için üretmiş olduğu naftanın yanında dizel ile birlikte jet yakıtları,  LPG,  reformat, ksilen, petrokok ve kükürt benzeirndeki üretimleri sayesinde de yurt içi piyasadaki çok önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağına vurgu yapan İlter sonrasında ise; ''Tam bir kapasite çalışmaya başladığı zaman her sene cari açığın azaltılması için 1,5 milyar dolar tutarında bir katkı sağlamış olacak.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Aliağa içerisinde, SOCAR Türkiye'nin firmalarının yer aldığı yarım adayı dünya üzerindeki sayılı kimya merkezlerinden bir tanesi haline getirme konusunda isteklerinin olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.