Süt fiyatına zam geldiği açıklandı

Ülkemiz son dönemler içerisinde arka arkaya gelmiş olan zam haberleri ile karşı karşıya kalmış bir durumda.

Süt fiyatına zam geldiği açıklandı


Ülkemiz son dönemler içerisinde arka arkaya gelmiş olan zam haberleri ile karşı karşıya kalmış bir durumda. Elektrik ile birlikte ekmek, doğal gaz, çay ve şeker için yapılan zamların sonrasında, bir  tane daha zam haberi gelmiş oldu. Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ sütün fiyatı için bir zam getirildiği konusunda açıklama yaptı.

Ulusal Süt Konseyi, çiğ durumda bulunan sütün referans litresinin fiyatını 30 kuruş tutarında çoğalttı. Bu artışla beraber litresinin fiyatı da 2,3 Türk Lirası tutarında açıklanmış oldu.

Ulusal Süt Konseyi (USK)'ne ait olan internet sitesi üzerinden yapılan açıklama içerisinde, 15 Kasım 2019 ila 31 Aralık 2020 dönemlerinde çiğ satılan sütün referans litresinin fiyatını 2,3 türk Lirası tutarında açıklamış durumda. Çiğ durumdaki sütün minimum yağ değerlerinin ise %3,6, minimum durumda bulunan protein değerinin ise %3,2 olması konusunda bir karar verildi. Çiğ sütün satış fiyatı daha öncesinde ise 2 Türk Lirası tutarındaydı.

Elektrik ile ilgili fiyatlar ise 1 Temmuz tarihi içerisinde konut ile birlikte ticarethane ve de  sanayide ortalama olarak %14,98 seviyesinde zamlanmıştı. EÜAŞ tarafından, elektrik dağıtım ile birlikte perakende firmalarına ikili anlaşmalar ile satmış olduğu, ''toptan'' bir şekilde tanımlanmış elektriğin birim fiyatının ise 20,5 kuruş tutarına yükseltilmiş idi. Yeni tarife içerisinde toptan bir durumdaki elektrik fiyatları da 35 kuruş tutarına kadar yükselmiş oldu. Bu şekilde ise toptan elektrik konusunda artış %70  seviyesinde oldu.

Etiketler; #zam #süt #usk

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.