Taksiciler kısa mesafe yolcu almamaya devam ediyor

Taksiler üzerinde özellikle de kısa mesafeler içerisinde yolcu alınmıyor olmasına çözüm şeklinde getirilerek uygulamaya koyulan indi - bindi ücretleri hiç bir şekilde çözüm olabilmiş değil.

Taksiciler kısa mesafe yolcu almamaya devam ediyor


Taksiler üzerinde özellikle de kısa mesafeler içerisinde yolcu alınmıyor olmasına çözüm şeklinde getirilerek uygulamaya koyulan indi - bindi ücretleri hiç bir şekilde çözüm olabilmiş değil. Vatandaşlar ile birlikte tüketici dernekleri, taksiciler tarafından kısa mesafe içerisinde yolcu almamanın devam edildiği, bu söz konusu durumun özellikle sabah ile birlikte akşam saatleri olduğunda, turistik ve çok daha kalabalık bölgeler içerisinde yoğunlaşmış olduğunu da belirtmekte.

Taksiler hususunda açık bir şekilde dile getirilmiş olan şikayetlerin ilk sırasında gelmekte bulunan kısa mesafelerde yolcu almama sorununa çözüm olabilmesi açısından 2017 senesinde uygulanmaya konulan ve hali hazır bir şekilde 10 Türk Lirası tutarında bulunan indi - bindi ücreti ödemesine ilk dönemlerde tüketiciler tarafından çok ciddi itirazlar gelmiş olsa bile kısa mesafeyle birlikte benzeyen sorunların çözülmesine katkı sunacak olduğu düşünülüyordu.

Fakat aradan geçmiş olan zaman içerisinde taksicilerin kısa mesafe üzerinde indi - bindi uygulaması bulunmasına karşın yolcu almamaya devam ettiğini ifade eden vatandaşlar, sorunun çözümüyle alakalı bir gelişme sağlanamamakta olduğunu açıklıyor.

Vatandaşlar ise, özellikle de sabah ile birlikte akşam saatleri olduğunda (işe gidiş ile birlikte iş çıkışı saati), turistlerin yer aldığı ve kalabalık bölgeler içerisinde, yağmurlu durumdaki havalar olduğu zaman bütün ısrarlara karşın taksicilerin istisnalar hariç bir şekilde  yolcu almamayı devam ettirdiğini vurgulamakta.

Bu alan içerisinde kesin  bir şekilde çözüm isteyen vatandaşlar, denetimler ile birlikte cezaların çoğaltılması, yolcu almayanlar için caydırıcı cezaların getirilecek olmasını istiyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.