THY istihdam konusunda atak yapıyor

İstanbul Havalimanı'nın açılmış olmasıyla birlikte filosu daha fazla büyüyecek olduğu açıklanan Türk Hava Yolları'ndan istihdam konusunda bir atak geldi

THY istihdam konusunda atak yapıyor


İstanbul Havalimanı'nın açılmış olmasıyla birlikte filosu daha fazla büyüyecek olduğu açıklanan Türk Hava Yolları'ndan istihdam konusunda bir atak geldi. Türk Hava Yolları artmış olan kabin görevlisi ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla bu sennein Ocak ila Mart dönemi içerisinde 1.182 tane yeni kabin görevlisini daha bünyesine katmış oldu. Türk Hava Yolları'nın toplamdaki personel sayısı da %16 oranında artış göstererek 28.183 kişiye kadar yükseldi.

Türk Hava Yolları, 335 tane (yolcu ile birlikte kargo) uçaktan oluşan filosuyla beraber 259 tane  uluslararası, 50 tane de yurtiçinde olmak üzre 309 tane noktaya uçuş yapıyor. Türk Hava Yolları, filosuna katılım sağlayacak uçaklarla beraber kapasite artmasının yanı sıra yeni hat açılışlarına gitmiş olacak. Bu sene içerisinde iç hatlarda ta mtamına 33 milyon tane , dış hatlar üzerinde de 47 milyon  tane olmak üzre toplamda 80 milyon tane  yolcu taşıma konusunda hedefi bulunan Türk Hava Yolları, geniş gövdeye sahip ve tek koridoru bulunan uçak ihtiyacının temini dahilinde filosuna da Airbus ile birlikte Boeing şirketinden yeni uçaklar katmış olacak. Son dönemler içerisinde 8  tane yeni uçak filoya katılmış bir durumdayken, 2023 senesine kadarki süre içerisinde 219 tane uçak daha Türk Hava Yolları filosuna dahil olmuş bulunacak. Türk Hava Yolları, geniş gövdeye sahip uçak alımının dahilinde Airbus şirketinden 25 tane kesin, 5 tane de opsiyon olmak üzre toplamda 30 tane A350 - 900 tipinde uçak, Boeing şirketinden ise 25 tane kesin, 5 tane de opsiyon olmak üzre toplamda 30 tane B787 - 9 tipi ndekiuçakları da 2019 ila 2023 senelerinin arasında teslim alma konusunda plan yapıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.