İnternet üzerindeki endişeleriniz VPN servisleriyle ortadan kalkmış oluyor

Donald P. Bellisario İletişim Kolejinin içerisindeki bir tane araştırma ekibi tarafından gerçekleştirilen araştırma esnasında, insanların sosyal dünyada sergilemiş oldukları davranışlar 4 farklı başlık altında kategorize edilmiş bir durumda: etik durumda bulunmayan davranış, etik  olan davranış, finansal durumdaki bilgilerin açıklanması ve de kişisel bilgilerin açıklanmış olması.

İnternet üzerindeki endişeleriniz VPN servisleriyle ortadan kalkmış oluyor


Donald P. Bellisario İletişim Koleşi içerisindeki bir tane araştırma ekibi tarafından gerçekleştirilen araştırma esnasında, insanların sosyal dünyada sergilemiş oldulları davranışlar 4 farklı başlık altında kategorize edilmiş bir durumda: etik durumda bulunmayan davranış, etik  olan davranış, finansal durumdaki bilgilerin açıklanması ve de kişisel bilgilerin açıklanmış olması.


Araştırmacılar ayrıca bir tane kafeterya, bir  tane üniversite ve bir tane ev içerisindeki çevrimiçi davranışlarını inceleyebilmek amacıyla Amazon Mechanical Turk’den ücretli durumdaki gönüllüleri bünyesine katmış bir durumda. Gönüllülerin bir bölümü VPN servisi kullamaktayken bu davranışları sergilemiş oldu.


Tabii ki de söz konusu sonuçlar tahmin edebilecek olduğunuz gibi gerçekleşti: VPN servisini kullanmakta olan kişiler, asıl konumları bulunamayacak olduğu için sosyal mecra üzerinde etik durumda bulunmayan davranışlar sergilemiş oldu ve bilgilerini basit bir şekilde de paylaşabildi. Öteki gönüllüler de konumları bilindiği için her hamlelerinde çok daha tedirgin bir şekilde davrandı ve internet sayfalarıyla bilgilerini de basit bir şekilde paylaşmadı.


Araştırma ile alakalı sonuçlar ise VPN sağlayıcılarından NordVPN’in İngiltere’de yer alan reklam endüstrisindeki regülatörler tarafından eleştirildikten hemen sonra gelmiş oldu. Sonuca bakacak olur isek; kamuya açık  durumdaki Wi-Fi’nin insanları güvensiz hissettirmiş olduğu ve bilgilerini paylaşmamış oldukları da kanıtlanmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.