Üreticileri sevindirecek bir haber

Tarım ile Orman Bakanı  görevinde bulunan Doktor Bekir Pakdemirli yeni senede süt için prim desteğinin 15 kuruş daha arttırılıp, 25 kuruş tutarına yükseltilmiş olduğunu ifade etti.

Üreticileri sevindirecek bir haber


Tarım ile Orman Bakanı  görevinde bulunan Doktor Bekir Pakdemirli yeni senede süt için prim desteğinin 15 kuruş daha arttırılıp, 25 kuruş tutarına yükseltilmiş olduğunu ifade etti.

Tarım ile Orman Bakanı görevinde bulunan Doktor Bekir Pakdemirli, yeni senede verilecek çiğ süt destekleri ile alakalı açıklama gerçekleştirdi. Bakan Pakdemirli açıklaması içerisinde şu ifadeleri söyledi; ''Tarım ile Orman Bakanlığı olarak süt üretenlerin üretim maliyetlerinin düşürülebilmesi, üretim içerisinde devam ettirilebilirliğin ve vatandaşlarımızın ucuz fiyattaki süte ulaşmalarını sağlayabilmek, ''Enflasyonla Topyekûn Mücadele'' dahilinde fiyat artışının tüketim konusunda istek daralması oluşturmasının önüne geçebilmek ve arz/talep dengesinin sürdürülebilmesi amacıyla çiğ süt destekleme fiyatlarında tekrardan bir düzenlenme gerçekleştirilmiştir. Buun dahilinde; 2019 senesi içerisinde yani yeni sene itibariyle Ocak ile birlikte Şubat ve Mart aylarında süt üreticilerimize, litrenin başına vermekte bulunduğumuz ortalama 10 kuruş tutarındaki ''süt priminin desteği'', 15 kuruş daha arttırılıp, 25 kuruş tutarına yükseltilmiştir.

Böylelikle; Ulusal Süt Konseyi’nin açıklamış olduğu tavsiye fiyat kararı olarak açıklanan 1,70 Türk Lirası tutarında bulunan sütün litresinin fiyatı, Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen 25 kuruşluk bir destekleme ile 1,95 Türk Lirası tutarında olacaktır. Bu destekleme ile birlikte, 2019 senesinin ilk 3 ayı içerisinde süt üreticilerimize toplamda 571 milyon Türk Lirası tutarında bir süt desteği yapılmış bulunacaktır.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.