Yapı ruhsatı verilmiş olan binaların sayısında azalma

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Ocak ila Aralık 2018 dönemine yönelik olarak ''yapı izin istatistikleri'' resmi bir şekilde açıklandı.

Yapı ruhsatı verilmiş olan binaların sayısında azalma


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Ocak ila Aralık 2018 dönemine yönelik olarak ''yapı izin istatistikleri'' resmi bir şekilde açıklandı.

Buna bakılır ise, geçtiğimiz sene 2017 senesine kıyaslandığı zaman belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilmiş olan binaların sayısı %36,7 oranında, bunların yüzölçümü ise %48,9 oranında, değerinde %35,8 oranında, daire sayısında ise %53,3 oranında bir azalma gerçekleşti.

Bahsi geçen bu dönem içerisinde yapı ruhsatı verilmiş olan binaların toplamdaki yüzölçümü 143,8 milyon metrekare olarak açıklandı. Bunların 73,5 milyon metrekarelik kısmı konut, 43,6 milyon metrekarelik kısmı konut dışı alanlar ve son olarak 26,7 milyon metrekarelik kısmı da ortak kullanım alanları şeklinde hesaplanmış oldu.

Kullanım maksadına göreyse 97,1 milyon metrekare ile birlikte en yüksek seviyedeki payı 2 ve daha çok daireye ait ikamet maksatlı binalar oluşturmuş oldu. Bunu ise 13 milyon metrekare ile birlikte kamu,  eğitim, eğlence,  bakım veya hastane kuruluşlarının binaları izlemiş oldu. Yapıların sahipliğine göreyse, özel sektör 114,2 milyon metrekare ile birlikte en büyük payı almış oldu. Bunu da 26,6 milyon metrekare ile birlikte devlet sektörü ve 3 milyon metrekare ile birlikte yapı kooperatifleri takip etmiş oldu.

Dairelerin sayısına görede toplamda 643.125  tane dairenin 584.858 tanesi özel sektör, 49.702 tanesi devlet sektörü ve son olarak 8.565 tanesi de yapı kooperatiflerinin tarafından alınmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.