Microsoft Teams'a ait sunucular çöktü

Ekip içinde iletişim denildiği zaman ilk akıllara gelen isim pek çok kez Slack fakat Microsoft Teams isimli uygulaması ise bu alan içerisinde çok ciddi bir kitleyi elinde tutmakta.

Microsoft Teams'a ait sunucular çöktü


Ekip içinde iletişim denildiği zaman ilk akıllara gelen isim pek çok kez Slack fakat Microsoft Teams isimli uygulaması ise bu alan içerisinde çok ciddi bir kitleyi elinde tutmakta.

Microsoft Teams isimli uygulama dünya üstündeki kullanıcıların bir bölümünü de elinde tutmakta olsa bile bugün bunlardan bir kısmını kaybetmiş olabilir. Kısa bir zaman öncesinde de yaklaşık  olarak 2 saat süresince Microsoft Teams uygulamasına erişim sağlanamamıştı. Bu zaman içerisinde sunucuları kapalı durumda kalmış olan Teams, kullanıcılarını da Skype Business ile birlikte mail ve de görüntülü görüşme benzerindeki alternatif yollara göndermiş oldu.

Şu anda Microsoft Teams uygulamasının sunucularına erişim tamamen açılmış olmak ile birlikte, ne kadar yazık ki bu durum bütün kullanıcılarla alakalı geçerli  bir durumda değil. Kullanıcılardan bir kısmının halen erişim problemleri yaşamış olduğu belirtilmektedir. Yaklaşık olarak 2 saat devam eden ve şu anda farklı problemlerle de olsa kullanıma açılmış olan Teams uygulamasıyla alakalı Microsoft şirketinin tarafından da Twitter üstünden bir açıklama yapılmış oldu.

Yapılmış olan açıklamaya bakılır ise kullanıcılardan bir kısmının erişim konusunda güçlük çekmekte olduğu ve bu problemin sebeplerinin araştırılmakta olduğu bilgisi verildi. Şu anda herhangi bir  şekilde siber saldırı mı veyahut değişik bir erişim problemiyle mi karşılaşılmış olduğu hususunda net açıklamalar bulunmuyor. İlk önce 2017 senesinde duyurusu yapılan Microsoft Teams isimli uygulama, şu anda Slack platformuyla çok ciddi bir rekabet içinde. Anımsatmak gerekir ise benzeyen bir erişim problemi 2018 senesinde Slack cephesi içerisinde de yaşanmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.