Yerli hamsiler geri döndü

Trabzon ili içerisinde balık tezgahlarını Gürcü hamsileri süslemekteyken, yerli hamsilerde yeniden tezgâhlara geri dönmüş oldu.

Yerli hamsiler geri döndü


Trabzon ili içerisinde balık tezgahlarını Gürcü hamsileri süslemekteyken, yerli hamsilerde yeniden tezgâhlara geri dönmüş oldu.

Sezonun sonuna doğru yaklaşılmaktayken yerli hamsinin kilosunun fiyatı 20 Türk Lirası ile 25 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Mezgit ile birlikte istavrit fiyatları ise fiyatlar düşüşe geçmiş durumda. Mezgit balığının kalitesine göre bakılarak kilosunun fiyatı 5 Türk Lirası  ila 15 Türk Lirası tutarının arasında değişiklik gösterirken İstavrit büyüklüğüne göre 10 Türk Lirası ila 12.5 Türk Lirası tutarının arasında değilenlik gösteren fiyatı sayesinde dikkat çekmekte. Vatandaşlar ise mezgit ile birlikte istavrite ilgi göstermekteyken fiyatların yüksek bir durumda olmasından  çok fazla şikayetçiler.

Balıkçılar arasında yer alan Cem Yazıcı  ise sezonun istedikleri gibi gitmemekte olduğunu ifade ederek; ’Hamsi balığının sezonu bitti denilebilir. 10 Türk Lirası ile 12.5 Türk Lirası tutarından Gürcü hamsilerinin satışını yaptık. Şu an içerisinde yerli, öz olan Trabzon hamsisinin fiyatı 20 Türk Lirası ila 25 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Biz 20 Türk Lirası tutarından satmaktayız. Lakin hamsi sezonu artık bitti denilebilir. Hamsi balığının bu sezon içerisinde çok verimli geçmiş olduğunu da söyleyemeyiz. İstavrite bakarsak eğer, yerli istavrit bulunuyor. Karışık  bir durumda olmayan yalnızca iri istavritlerin yer aldığının, kilosu 15 Türk Lirası tutarında. Küçük ile birlikte büyüklerin karışık istavritlerin kilosu da 10 Türk Lirası tutarında. İstavritle birlikte mezgitte  ise durum çok iyi. Yavaş bir şekilde çıkmaya da başlamış durumdalar. Mezgit de boyutuna bakılarak 5 ila 15 Türk Lirası aralığında satılmakta. Yeniden Gürcü hamsisine şöyle bir bakarsak. Şu an içerisinde piyasada az bile olsa satılmakta. Lakin bu saatten sonra  artık Gürcü hamsisinin gelecek olduğunu da düşünmüyorum’ ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.