YÖRSAN'ın iflas kararından dolayı ayaklandılar

Balıkesir ilinde yer alan Susurluk ilçesi içerisinde üretim yapmaya devam eden Yörsan şirketinin fabrikası bir sene kadar önce konkardato ilan etme kararı almıştı.

YÖRSAN'ın iflas kararından dolayı ayaklandılar


Balıkesir ilinde yer alan Susurluk ilçesi içerisinde üretim yapmaya devam eden Yörsan şirketinin fabrikası bir sene kadar önce konkardato ilan etme kararı almıştı. Aradan geçmiş olan zaman içinde fabrika üretimi sürdürürken şirket tarafından iflasın talep edilmesine yönelik mahkemeye dilekçe verilmiş olması ortalığı çok fazla karıştırmış oldu. Özlük haklarını hiç bir şekilde alamayacak olduklarını ileri süren işçiler fabrikanın önünde toplanmış oldu.

Bir tane işçi yapmış olduğu konuşmayla birlikte durumu özetlemekteyken şu ifadelere yer verdi;

''Bugün  10 Aralık. Yörsan fabrikasının önündeyiz. Satım gerçekleşecek ve iflas aşaması içerisinde. Herkes tamamen mağdur bir durumda. Ortalama olarak 300 personeliz. Satış gerçekleşmesini engellemekteler. Bankalardan bazılarıyla anlaşma yapılamıyor, anlaşılması gerekliymiş. Şu anda buraya polis memurları da geldi. Milletvekillerimizden bu konuyla ilgili yardım talep ediyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Yörsan şirketi, geçmiş olduğumuz sene ekonomide meydana gelen genel sıkıntıların firmanın mali  bir durumdaki yapısını olumsuz etkilemekte olduğunu ifade ederek Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak konkordato ilan etti.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan en büyük beş yüz tane sanayi kuruluşu listesi içerisine de girmeyi başaran Yörsan şirketinin temeli 1964 senesinde Yörükler Gıda Limited Şirketi ismiyle atılmıştı. 1984 senesi içerisinde Türkiye'nin ilk beyaz peynir fabrikasını kurmuş olan Yörsan şirketi 4 sene öncesinde ise özel sermaye fonlarından biri olan Dubai de merkezi bulunan Abraaj Group şirketine satılmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.