3 Senelik bir aradan sonra ilk kez kar yağdı

Muğla ilinde yer alan Datça ilçesinin yüksek kesimleri içerisine, 3 sene aradan sonra yeniden kar yağdı.

3 Senelik bir aradan sonra ilk kez kar yağdı


Muğla ilinde yer alan Datça ilçesinin yüksek kesimleri içerisine, 3 sene aradan sonra yeniden kar yağdı. Kar yağışının yaşanmış olduğu bu bölgeye akın etmiş olan vatandaşlar, beyaz örtünün adeta tadını çıkarttı.

Datça ilçesinin merkezine 25 kilometrelik bir mesafede yer alan, denizden  ise 100 metrelik yüksek bir kesimde yer alan kırsal Mesudiye Mahallesi'nin Radar Tepesi'ne, dün akşam saatlerinde kar yağmaya başladığı açıklandı. İlçenin bu yüksek kesimleri içerisine en son 3 sene önce yağmış olan kardan haberdar olmaya başlayan vatandaşlar, bölgeye de akın etmeye başladı. Yaklaşık olarak 5 santimetrelik bir kar kalınlığına sahip  olan bu bölgeye gitmiş durumdaki vatandaşlar, kardan adam yaparak  kartopu da oynadı. Vatandaşlardan bazıları ise, araçlarının üstüne yapmış oldukları kardan adamları, şehir merkezine kadar taşıyıp yakınlarına göstermiş oldu. Getirmiş oldukları karla birlikte işyeri ve  de evlerinin önüne kardan adam yapmak isteyenler de oldu.

İşyerinin hemen ön tarafına kardan adam yapmış olan evli ve de 1 çocuk babası, marangozu bulunan Atilla Öner (47), ''Çocukların görmesi için çuvalla toplamış olduğum karı, işyerinin ön kısmına getirip  bir kardan adam yaptım'' ifadelerine yer verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulunda Aşçılık Bölümünün 2'nci sınıf öğrencilerinden İbrahim Kar (21)'da; ''Ben Ağrı'lıyım. Burada kar gördüğümde çok şaşırdım. Arkadaşlarımla birlikte, Mesudiye Mahallesi'nde yer alan Radar Tepesine gelip bir kardan adam yaptık'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.