33 Seneden beri görmediği otobüsü için hale vergi ödüyor

Ordu ilinde yer alan Perşembe ilçesi içerisinde emekli şoförlerden biri olan Şinasi Can (86), 1986 senesinde satışını gerçekleştirdiği fakat ruhsat devrini yapmadığı otobüsünden ötürü her sene ismine yollanan Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) ödeme mecburiyetinde kalmakta.

33 Seneden beri görmediği otobüsü için hale vergi ödüyor


Ordu ilinde yer alan Perşembe ilçesi içerisinde emekli şoförlerden biri olan Şinasi Can (86), 1986 senesinde satışını gerçekleştirdiği fakat ruhsat devrini yapmadığı otobüsünden ötürü her sene ismine yollanan Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) ödeme mecburiyetinde kalmakta. 1962 model olan otobüsünün yanı sıra satışını gerçekleştirdiği kişiye ulaşamamış olan Can, kendisi için bir yardım eli uzatılmasını talep ediyor. Ödemekte olduğu vergilerden dolayı zorlanmış olduğunu ifade eden Can açıklamasında; ''Ölmeden öncesinde beni bu dertlerden bir an önce kurtarın'' ifadelerine yer verdi.

Perşembe ilçesi içerisinde emekli şoförlerden biri olan Şinasi Can, 2 tane ortağı ile beraber satın almış bulunduğu 1962 model otobüsle seneler boyunca Ordu iliyle İstanbul ilinin arasında yolcu taşımacılığı gerçekleştirdi. 

Can söz konusu bu otobüsü de 1986 senesinde Tekirdağlı olduğunu öğrendiği bir kişiye satmış oldu. Can o sıralarda tanımakta olduğu bir tane  maliye personeline otobüsün ruhsatının devir işlemleriyle alakalı ödemesini ve evrakları teslim etti. Fakat bir müddet geçtikten sonra evrakların kaybolmuş olduğunu ve devir işleminin gerçekleşemediği bilgisine ulaştı. Satmış olduğu kişi ile birlikte otobüse ulaşamamakta olan Can, evrakları da hiç bir şekilde temin edemediğinden dolayı ruhsat devrini hiç bir şekilde gerçekleştirememiş oldu. Her sene söz konusu bu otobüsün Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) ödeme mecburiyetinde kalmış olan Can, yalnızca bu sene için 680 Türk Lirası tutarında bir vergi ödemesi yaptı. Can artık, hurdaya ayrılmış olduğu konusunda düşüncesi bulunan otobüsün ruhsat kaydının isminden düşürülmesini talep ediyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.