5 Katlı binada yangın paniği

İstanbul Sultangazi ilçesinde 5 katlı bir tane binanın elektrik panosu içerisinde çıkmış olan yangın esnasında adeta can pazarı yaşanmış oldu

5 Katlı binada yangın paniği


İstanbul Sultangazi ilçesinde 5 katlı bir tane binanın elektrik panosu içerisinde çıkmış olan yangın esnasında adeta can pazarı yaşanmış oldu. Yangın esnasında çocukları ile beraber evde mahsur kalmış olan binanın sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmış oldu.

Dumandan etkilenmiş olan 2 tanesi çocuk 4 kişininse hastaneye kaldırılmış olduğu açıklandı. Kurtarılmış olan 3  tane bebeğe de olayın gerçekleşmiş olduğu yerde bulunan sağlık görevlileri ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Yangın ise, 50. Yıl Mahallesinde yer alan 2017 Sokak üzerindeki 5 katlı bir bina içerisinde çıktı. Binanın giriş kısmında yer alan elektrik panosu ani bir şekilde alev aldı. Küçük çaptaki patlamaların da yaşanmış olduğu yangını görmüş durumdaki vatandaşlar, polis ekipleri ile birlikte itfaiye ekipleri ve de sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Yangından dolayı da binayı dumanlar kaplamaya başladı.

Binanın bodrum katıyla birlikte giriş katında ikamet edenler kendi olanaklarıyla bina içerisinden çıkmayı başardı. Üst katlar içerisinde ikamet edenlerse mahsur kalmış oldu. Mahsur kalmış olan binanın sakinleri  pencerelerle birlikte balkon ve  de çatıya çıkıp kurtarılmayı beklemeye başladı. 

İhbarda bulunulmasının üstüne olayın yaşanmış olduğu yere intikal eden itfaiye ekipleri, bir taraftan binadan duman tahliyesi gerçekleştirirken bir taraftan da merdiven aracılığıyla bina üzerinde mahsur kalmış olanları kurtarmaya başladı. İtfaiyenin bir tane merdiven aracı ile birlikte aralarında bebeklerle beraber çocuk ve de  kadınların yer aldığı 9 kişi kurtarılmış oldu. Mahsur kalmış olanlara da olayın yaşanmış olduğu yere gelen sağlık ekiplerinin tarafından ilk müdahaleleri gerçekleştirildi.

Dumandan etkilendiği açıklanan 2 tanesi çocuk olan 4 kişi, ambulanslar ile birlikte hastaneye götürülürken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bilgisine de ulaşıldı öğrenildi. Yangın esnasında, itfaiye ekiplerinin tarafından kurtarılmış olan 3 tane  bebeğe olayın yaşanmış olduğu yerde bulunan sağlık ekipleri de ilk müdahaleyi yapmış oldu. Bebeklerden bir tanesinin annesi de gözyaşlarını  hiç bir şekilde tutamadı.

Yangın da itfaiye ekiplerinin yaklaşık olarak 1 saat devam eden çalışmaları sonrasında komple söndürüldü. Polis ekiplerinin yangınla alakalı soruşturması da sürüyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.