6 dakika da 3 sarsıntı meydana geldi. Deprem bölgesi beşik gibi sallanıyor.

Meydana gelen depremler sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken, bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. birçok uzmanın ortak görüşü kuvvetli artçıların birkaç ay sürebileceği yönünde olurken, vatandaşlar yıkıcı bir deprem korkusuyla sokaklarda sabahlıyor. Saat 14:47 ile 14:53 arasında bölgede 3 artçı meydana geldi.

6 dakika da 3 sarsıntı meydana geldi. Deprem bölgesi beşik gibi sallanıyor.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem sonrası asrın felaketini yaşayan ülkemizde 46 bin vatandaşımız hayatını kaybederken yüzbinlerce depremzede yaralı olarak kurtarıldı. Bir yandan yaralar sarılmaya çalışılırken bir yandan da bölgede kuvvetli artçı sarsıntılar devam ediyor. 
Meydan gelen artçılar vatandaşlarda büyük korkuya neden olurken, bölge halkı geceyi sokaklarda geçiriyor. 
Kayseri'de 6 dakika içinde meydana gelen üç farklı deprem de vatandaşlarda büyük panik yarattı. İncesu İlçesi'nde meydana gelen 4.7 ve ardından 4.3 şiddetindeki iki deprem sonrası Hacılar İlçesi'nde de 4.4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı. Kısa sürede yaşanan sarsıntıları hissedenler panikle sokaklara akın etti. 
Konuya ilişkin açıklama yapan AFAD," "Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım." ifadelerini kullanarak olumsuz bir durum yaşanmadığını belirtti. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.