İyi Parti lideri Meral Akşener'den bu kez de masaya HDP resti geldi!

Altılı masadan çekilerek siyaset gündeminde deprem etkisi yaratan Meral Akşener yeniden masaya dönerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmişti. Yapılan toplantının ardından yeni bir çıkış yapan Akşener HDP ile ilgili, "CHP, HDP ile görüşebilir bu net ama HDP'nin taleplerini bizim olduğumuz masaya asla getiremez" İfadelerini kullandı.

İyi Parti lideri Meral Akşener'den bu kez de masaya HDP resti geldi!

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından bir canlı yayına katılan Meral Akşener, HDP'nin 6'lı Masa'da olmadığını vurgulayarak, "O masada defalarca iddia edildiği gibi, HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'nun HDP ile olası görüşmesini saygıyla karşılayacağını belirten Akşener dikkat çeken açıklamalarına şu sözlerler devam etti, "Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir bu net ama HDP'nin taleplerini bizim olduğumuz masaya asla getiremez."
HDP kanadından adaylığını açıklayan Kılıçdaroğluna görüşelim çağrısı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Meraklı gözler Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yapacağı görüşmeye çevrildi.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.