Huawei şirketi sektörün yeni liderini Kirin Yongası yapmak için çalışacak

Çinde merkezi bulunan teknoloji devlerinden Huawei şirketi, 2018 senesinde Apple şirketinin önüne geçebilmeyi başarmıştı. Firma, sektör içerisinde hızlıca ilerlemeyi sürdürürken Samsung şirketinin hemen arkasında yer almakta.

Huawei şirketi sektörün yeni liderini Kirin Yongası yapmak için çalışacak


Çinde merkezi bulunan teknoloji devlerinden Huawei şirketi, 2018 senesinde Apple şirketinin önüne geçebilmeyi başarmıştı. Firma, sektör içerisinde hızlıca ilerlemeyi sürdürürken Samsung şirketinin hemen arkasında yer almakta. Halen ilk sıralar içerisinde yer almasa bile yonga setleri hususunda çok fazla gelişme kaydetmeyi başaran Huawei şirketi, çok yakın bir zamanda yeni gelişmelerle birlikte karşımıza çıkmak için hazırlanmakta.

Huawei şirketi, Apple şirketine karşı olan üstünlüğünü devam ettirmek amacıyla senede 250 ila 260 milyon aralığında bir sevkiyat yapabilmeyi planlamakta. Bu yapılacak sevkiyat planının kapsamında P ile birlikte Mate serisi, orta seviyenin içinde Honor modeli  yer almakta. Güncel olan duruma bakılırsa Huawei şirketi, Çin'de yer alan 4K televizyonların yonga seti pazarı içerisinde %50'lik bir alanı doldurmakta.

Akıllı telefonlara özel olarak üretmiş olduğu yonga setlerinin yanında Huawei şirketi, yapay zekayla birlikte sunucu işlemcileri üstünde de çalışmalarını devam ettiriyor. Bu duruma ilave bir şekilde, firmanın 2018 senesinin içinde yarı iletken ürünlere ayırmış olduğu bütçe aha önceki seneye oranla %45 oranında bir artış göstermiş oldu. Bu ise 21 milyar dolar tutarına denk gelmekte.

Bu kadar büyük kapsamlı çalışmalar devam ettirilse bile Huawei şirketi, Kirin isimli yonga setlerini halen öteki markalara dağıtmamakta. Yonga setlerinin satış işlemlerine başlanır ise, Huawei şirketi gelecek dönemler içerisinde sektörün lideri hususunda yer alacak olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.