Adana ilindeki bombanın patlatıldığı yer Suriye çıktı

Aana ili içerisinde, eğlenceyle alakalı mekanların çok yoğun durumda olduğu caddeye bırakılmış plastik patlayıcının müzik kutusunun iç kısmına gizlenmiş olduğu ve telefon bağlantısı aracılığıyla Suriye'den patlatılmış olduğu ortaya çıkmış durumda.

Adana ilindeki bombanın patlatıldığı yer Suriye çıktı


Aana ili içerisinde, eğlenceyle alakalı mekanların çok yoğun durumda olduğu caddeye bırakılmış plastik patlayıcının müzik kutusunun iç kısmına gizlenmiş olduğu ve telefon bağlantısı aracılığıyla Suriye'den patlatılmış olduğu ortaya çıkmış durumda. Patlamayla alakalı an ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansımış oldu.

Söz konusu bu olay, 20 Kasım tarihi içerisinde saatler 01:00 civarında Seyhan ilçesinde yer alan Kurtuluş Mahallesi içerisindeki eğlence mekanlarının yoğunlukta yer aldığı Şinasi Efendi Caddesi üzerinde gerçekleşti. İş yerlerinin kapalı bir durumda bulunduğu esnada park etmiş otomobillerin hemen yan tarafında el yapımı plastik patlayıcının patlatıldığı açıklandı.

Korku ile birlikte panik oluşmasına sebep olan patlamaya müzik kutusuna gizlenmiş ve bilyeler kullanılarak güçlendirilen plastik patlayıcının sebep olduğu tespit edildi. Patlayıcıyı bu bölgeye bırakarak kaçmış olan terör örgütlerinden PKK ile YPG üyelerinden olduğu öğrenilen Ali Abdullah El Halaf (31) da çok kısa bir zamanda yakalandı.


Sorguya alınmış olan Ali Abdullah El Halaf isimli terörist, ülkeye kaçak yollar kullanarak giriş yapmış olduğunu kendisine lojistik destekte bulunan kişilerin bulunduğunu ifade etti. Öte yandan söz konusu terör eyleminin gerçekleştirilmesini Suriye içerisinde yer alan ''Abdulkadir'' kod adına sahip bir teröristin vermiş olduğunu ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.