Ağrı ve Erzurum'un yüksek kesimleri beyaza büründü

Tendürek Dağı'nın etekleri üzerinde yer alan, Ağrı ilinde bulunan Diyadin ilçesinende 2.500 rakıma sahip Atadamı isimli köy, etkili durumda bulunan kar yağışı sebebiyle beyaz  renge bürünmüş durumda.

Ağrı ve Erzurum'un yüksek kesimleri beyaza büründü


Tendürek Dağı'nın etekleri üzerinde yer alan, Ağrı ilinde bulunan Diyadin ilçesinende 2.500 rakıma sahip Atadamı isimli köy, etkili durumda bulunan kar yağışı sebebiyle beyaz  renge bürünmüş durumda. Hava sıcaklıklarının da düşmüş olduğu Ağrı ili içerisinde, 3.584 metrelik yüksekte yer alan Tendürek Dağı'nın eteklerinde bulunan Diyadin ilçesinin yüksek kesimleri üzerine de kar yapmaya başladı.

2.500 rakım yüksekte yer alan Atadamı köyü, kar yağışından dolayı da beyaza bürünmüş bir durumda. Bölge üzerinde kar kalınlığı, 5 cm kadar ulaşmış bir durumda. Karın erken bir şekilde yağmış olduğunu ifade eden köylüler ise; ''29 Ekim tarihinde kar yağmış olması bizleri çok fazla şaşırttı. Bu sene içerisinde bölgeye kar erken bir zamanda düşmeye başladı. Bu ise açık bir şekilde göstermekte ki kış fazlasıyla ağır geçecek'' ifadelerine yer verdi.

Erzurum ilinde yer alan 3.200 rakımda bulunan Palandöken Dağının zirve kesimi de her sene içerisinde gerçekleştiği gibi bu sene de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı esnasında kar yağışı ile beraber beyaz renge bürünmüş oldu.

Öte yandan Mardin ilinin merkeziyle birlikte Kızıltepe ilçesinde etkili durumda bulunan sağanak yağıştan dolayı da yollar göle dönmüş bir vaziyette. Arabalar ise adeta göle dönmüş olan yolda ilerleme konusunda güçlük çekmiş oldu. Dükkanlarını su basmış bulunan vatandaşlar da kovalar yardımıyla yağmur sularını tahliye edebilmek amacıyla çalıştı.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.