Yeni metrobüs testlerine başlandı

İstanbul iline alınması konusunda planlar yapılan yeni metrobüs arabasının testlerine başlandı.

Yeni metrobüs testlerine başlandı


İstanbul iline alınması konusunda planlar yapılan yeni metrobüs arabasının testlerine başlandı. Test işlemleri başlanmış olan arabanın 280 kişiden oluşan bir kapasitesi bulunuyor, 30 kişi oturup yolculuk yapabilmekteyken 250 kişi  ise ayakta yolculuk gerçekleştirebilmekte ve şu anda yer alan metrobüslerin kapıları iç tarafa doğru açılmaktayken testleri gerçekleştirilen aracın kapıları ise dış tarafa doğru açılmakta. Testi gerçekleştirilen araç içerisinde şoförün yer aldığı kısımda kabini de tamamen ayrı bir şekilde yapılmış vaziyette.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Metrobüs İşletme Dairesi Başkanı görevinde bulunan Arif Duran açıklamasında; ''Yeni aracın  test işlemleri devam ediyor. Bu komple bir test sürecidir. Filomuzda yer alan arabaları da yeni nesil arabalarla değiştirmeyi talep ediyoruz. Bunun dahilinde ilgili üretici firmaların elinde yer alan 20 metre uzunluk ve üstündeki arabalarını test etmekteyiz. Bu söz konusu araba da şu an içerisinde hattımız üzerinde test edilmekte ve testle ilgili süreç 10 günden beri sürüyor. İlk olarak insansız bir şekilde kendi ağırlığı ile test edilmiş oldu. Şu an içerisinde yüklü bir durumda testleri sürüyor ve daha sonraki aşama içerisinde de yolcu ile testleri devam ediyor olacak. Şu an içerisinde testleri gerçekleştirilen 1 tane aracımız bulunuyor. 20 metreyle birlikte üstünde arabası bulunan firmalar var ise biz bu araçlarında testine talip bir durumdayız, bu arabaların testlerini gerçekleştirerek İstanbul halkına tamamen doğru bir şekilde ve işletmemiz için de en güvenli durumda bulunan arabayı almak amacıyla testlerimiz aralıksız olarak sürüyor.'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.