ATM'ler içerisindeki sahte paralar kafa karıştırdı

Son seneler içerisinde dolandırıcıların geliştirmiş olduğu en  fazla dikkat çeken yöntemlerden bir tanesi hiç bir şekilde şüphe yokki sahte durumdaki paraların ATM'ler üzerinde orjinal paralarla değiştirilmesi olarak öne çıktı.

ATM'ler içerisindeki sahte paralar kafa karıştırdı


Son seneler içerisinde dolandırıcıların geliştirmiş olduğu en  fazla dikkat çeken yöntemlerden bir tanesi hiç bir şekilde şüphe yokki sahte durumdaki paraların ATM'ler üzerinde orjinal paralarla değiştirilmesi olarak öne çıktı. İlk kez 2017 senesi içerisinde Kırklareli ilinde ortaya çıkartılmış olan bu yöntem geçmiş olduğumuz aylarda da Mersin ilinde gerçekleştirilen operasyonla tespit edilmiş oldu.

Mersin ilinde gerçek  durumda bulunan paraların belli yerlerini kesip, sahte durumdaki banknotlara yapıştırıp, çok  fazla sayıda bankanın ATM'lerine yatırarak, daha sonrasında farklı ATM'den gerçek bir şekilde para olarak çekmiş olan 4 kişi yakalanmış oldu.

2017 senesi içerisinde Kırklareli ilinde gerçekleştirilen dolandırıcılık vakalarında da dolandırıcıların basmış oldukları gerçeğine en yakın  durumda bulunan sahte paraları saç spreyi sıktıktan sonra para çekme makinalarına kabul ettirmiş oldukları tespit edilmiş idi. Organize suç örgütü tarafından  bu yol kullanılıp yaklaşık olarak 20 milyon Türk Lirası tutarında bir vurgun yapmış oldukları da ileri sürülmüştü.

Gerçek banknotlardan bir tane  parçanın birleştirilmesinin yanı sıra basılmış olan sahte durumdaki banknotların saç spreyleri sıkıldıktan sonra ATM'lere bir yolla kabul ettirilmiş olması nerdeyse herkesin cüzdanı üzerinde bir tane yer alan kartlar üstünden gerçekleştirilen para alışverişlerinin de güvenliklerini gündeme getirmiş bir durumdayken, ATM'lerden bazılarında sahte para verilmiş olduğu şeklindeki çok fazla sayıda şikayette akılları karıştırmış bir durumda.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.