Eminönü için yeni boru hattı açıklaması yapıldı

İstanbul ilinin tamamında Cumartesi gününde etkili bir durumda olan selden dolayı Eminönü de sel sularının altında kalmış idi.

Eminönü için yeni boru hattı açıklaması yapıldı


İstanbul ilinin tamamında Cumartesi gününde etkili bir durumda olan selden dolayı Eminönü de sel sularının altında kalmış idi. Konu ile alakalı özel bir çalışma başlatmış olan İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, iki tane farklı  boru hattı kurulması konusunda karar verdi. Bu söz konusu hatlarla birlikte meydan ile alt geçit üzerinde birikmiş sular denize tahliye edilmiş olacak. Cumartesi gününde meydana gelen ve bir kişinin yaşamını yitirmiş olduğu sel felaketi ile alakalı olarak çalışma başlatmış olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir tane daha planı devreye sokmuş oldu.

Eminönü alt geçici üzerinde bulunan  terfi istasyonu içerisindeki tek pompa en kısa zaman içinde 6  tane yeni ve çok daha büyük pompayla değiştirilmiş olacak. Hemen sonrasında ise yerin alt kısmından boru itme metodu kullanılarak iki tane farklı terfi hattı yapılmış olacak. Böylelikle de meydan ile birlikte alt geçide birikmiş olan suların hızlı bir şekilde denize tahliye edilmesi konusunda bir hedef var.

Diğer taraftan ise Eminönü alt geçidi üzerinde dükkanları zarar görmüş olan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tarafından 3 aylık bir süre boyunca karşılıksız  bir şekilde maddi yardım sağlanacak olduğu açıklaması yapıldı. Zarar görmüş olan iş yerlerin bakımlarıyla birlikte onarımlarının da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olduğu ifade edildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.