Bakan Soylu açıkladı! Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 48 bin 448'e yükseldi!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi sonrasında hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 48 bin 448'e yükseldiği açıklandı.

Bakan Soylu açıkladı! Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 48 bin 448'e yükseldi!

6 Şubat tarihinde merkezüssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında 11 il depremden etkilenmiş ve yaşanan depremlerle birlikte binlerce bina yerle bir olmuştu. 

Bölgede enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları depremin meydana geldiği ilk andan itibaren başlamış ve binlerce insan yıkılan evlerin enkazından canlı olarak kurtarılmıştı. 

Bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Malatya Afet Koordinasyon merkezinde temaslarda bulundu. 

Açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 48 bin 448'e yükseldiğini belirterek "Yabancı uyruklu sayısı ise 6 bin 660, büyük bölümü Suriyeli kardeşlerimiz. Kimliklendirilmesi devam eden vatandaşımızı sayısı ise bin 615" dedi. 

Deprem bölgelerinde yapılan dezanformasyonlara da vurgu yapan Bakan Soylu "AFAD vatandaştan vinç için kira aldı" iddiası hakkında, "Vatandaşımıza evini yık diye talimatımız ya da talebimiz yok. Böyle bir süreç olduysa, burada istismar vardır. Elbette görevimiz üzerine gitmektir ama bunu devlete bocalamak ayrı bir kötülüğün maharetidir.

Deprem bölgesinde planlanan konteyner sayısı 115 bin 585. 115 bin 585 aile buralarda barındırılabilecek. Bir hafta, 10 güne kadar esnaflarımıza geçici iş yerleri verilmeye başlayacak." ifadelerine yer verdi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.