Cezayı mahkemede iptal ettirdi

Isparta ili içerisinde trafik uygulaması esnasında durdurulmuş olan Mehmet Altun'a (45), alkol metre kullanılarak gerçekleştirilen ölçümden sonra 0.73 promil alkollü olduğundan dolayı toplamda 1.228 Türk Lirası tutarında para cezası yazılarak, ehliyeti için de altı ay zamanla el konulmuş oldu.

Cezayı mahkemede iptal ettirdi


Isparta ili içerisinde trafik uygulaması esnasında durdurulmuş olan Mehmet Altun'a (45), alkol metre kullanılarak gerçekleştirilen ölçümden sonra 0.73 promil alkollü olduğundan dolayı toplamda 1.228 Türk Lirası tutarında para cezası yazılarak, ehliyeti için de altı ay zamanla el konulmuş oldu. Alkol kullanmamış olduğunu ifade eden Mehmet Altun, hemen hastaneye giderek kan testi yaptırmış oldu. Test esnasında alkolsüz çıkmış durumdaki Altun, karara itirazda bulundu. Mahkeme, söz konusu bu ceza ile birlikte ehliyete el koyma konusundaki kararı da iptal etti.

Söz konusu bu olay, 14 Ocak tarihi içerisinde Bahçelievler Mahallesinde yer alan 143. Cadde üzerinde gerçekleşti.. Bir firma içerisinde pazarlama müdürü görevinde çalışmaya devam eden Mehmet Altun'un kullanmış olduğu söz konusu bu otomobil, saatler 02:45 civarında trafik polisleri tarafından kontrol noktası üzerinde durduruldu. Alkol metre kullanılarak gerçekleştirilen ölçüm esnasında Mehmet Altun'a tam tamına 0.73 promil alkollü durumda bulunduğu gerekçe gösterilerek 1.128 Türk Lirası tutarında para cezası kesilmiş durumdayken, ehliyeti için de altı ay zamanla el konulmuş durumda. Daha sonra da olayın yaşandığı yere çağırmış olduğu bir arkadaşının direksiyonuna geçmiş olduğu aynı arabayla Isparta Şehir Hastanesi'ne gitmiş olan Mehmet Altun, alkol testi gerçekleştirdi. Test esnasında kanında yer alan alkol miktarının ''0'' olduğu şeklinde bir rapor verilmiş olan Altun, aynı günün sabahında da Isparta 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne idari para cezasıyla beraber sürücü belgesine el konulması konusundaki karara itirazda bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.