Çiftlik Bank avasının firarisi mahkemeye geldi

Kurucu olarak bilinen Mehmet Aydın'ın  arasında yer aldığı 4 tanesi firari bir durumda 48 tane sanığı bulunan Çiftlik Bank davası sürdü.

Çiftlik Bank avasının firarisi mahkemeye geldi


Kurucu olarak bilinen Mehmet Aydın'ın  arasında yer aldığı 4 tanesi firari bir durumda 48 tane sanığı bulunan Çiftlik Bank davası sürdü. Dava içerisindeki firari sanıklardan biri olan Çiftlik Bank'ın eski Genel Müdürü görevinde bulunan Niyazi Karakoç, bugün gerçekleşen duruşmaya geldi ve ifadesini verdi.

Sorgusu yapılmış olan Niyazi Karakoç, sanıklar arasında yer alan oğlu Umery Karakoç'un Çiftlik Bank'ın sahipleriyle bir bağlantısının bulunduğunu ifade ederek; ''Belediyenin düzenlemiş olduğu etkinliklerle birlikte açılışları esnasında sunumu ben yapmaktaydım. Mehmet Aydın ise oğlumdan dolayı yapmış olduğum bu etkinliklerden haberdar durumdaydı. Kendileriyle  çalışmam amacıyla da oğlum aracılığı ile birlikte teklif sundu. 2017 senesinin Aralık ayı içerisinde Çiftlik Bank'ın Konya ilinde yapmış olduğu, ulusal televizyonlar üzerinde de yayınlanmış olan çiftliğin açılışına yönelik etkinlik kapsamında da sunumu ben gerçekleştirmiştim'' ifadelerine yer verdi.

Bu söz konusu sunumun ardından Mehmet Aydın'la birebir görüşme yaptığını, kendisiyle çalışması amacıyla bir teklifte bulunmuş olduğunu ifade eden Niyazi Karakoç açıklamasına; ''Öneride bulunulan ücretin çok cazip bir durumda bulunmasından dolayı çalışmayı kabul etmiştim. 9 Şubat 2018 tarihi içerisinde istifa edip Çiftlik Bank ismiyle tanınan firmanın genel müdürü pozisyonunda görev yapmaya başladım. İşe başladıktan 15 ila 20 gün sonrasında ise işlerin iyi gitmemekte olduğunun farkına vardım. Bunu  da açık bir şekilde Mehmet Aydın'a söyledim. Verilmiş olan taahhütlerin yerine getirilmemesinden dolayı da 13 Mart 2018 tarihi içerisinde istifa ederek hemen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip şikayette bulundum. Bundan dolayı da suçlamaları  hiç bir şekilde kabul etmemekteyim'' ifadelerine yer verdi.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.